Ο Άρης συνέτριψε 77-61 το Περιστέρι και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας μπροστά σε 3.000 φίλους των «κίτρινων», που αποθέωσαν τους παίκτες του Σαρόν Ντρούκερ. Πλήγμα με Βεργίνη.
Το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Άρη στο «Παλαι» συνδυάστηκε με την πρόκριση στην τρίτη αγωνιστική της Β΄ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, κι ενώ οι φίλοι των «κίτρινων» ζητούσαν νίκη επί της Ακαντέμικ στην προκριματική φάση του EuroCup.

O Πι Τζέι Τάκερ και ο Χρήστος Ταπούτος πρόσφεραν σημαντικές λύσεις στην επίθεση, ο Μπορόβνιακ έκανε αθόρυβη δουλειά στις δύο ρακέτες, ενώ η περιφέρεια των Κουμπούρα, Χαραλαμπίδη, Χατζηβρέττα έβγαλε όμορφες συνεργασίες.

Αγχωμένος στην αρχή

Το Αλεξάνδρειο φόρεσε τα καλά του για την πρώτη φετινή παράσταση του Άρη μπροστά στον κόσμο του, οι φίλοι των «κίτρινων» ήταν εκεί για να στηρίξουν την ομάδα τους στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι για τη νέα χρονιά όμως οι παίκτες του Σαρόν Ντρούκερ μπήκαν… αγχωμένοι στο «Παλέ».

Το Περιστέρι εκμεταλλεύτηκε το νωθρό ξεκίνημα του Άρη, πέρασε την μπάλα μέσα στη ρακέτα και πήρε κεφάλι στο σκορ (3-7) με τον Λούμπι όμως οι Θεσσαλονικείς ισορρόπησαν αμέσως με τους Τάκερ, Ταπούτο (8-7 στο 5’20”).

Σοκ με Βεργίνη
Η άμυνα του Χατζηβρέττα στον Κινγκ σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες του Μπορόβνιακ κράτησαν τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ (12-8 στο 6’30”), πριν έρθει ο τραυματισμός του Βεργίνη και «παγώσει» το Αλεξάνδρειο! Στα -2’51” για τη λήξη της πρώτης περιόδου ο νεαρός γκαρντ τραυματίστηκε στο δεξί πόδι σε σύγκρουση με τον Μάντζαρη, αποχώρησε υποβασταζόμενος για τα αποδυτήρια και δεν επέστρεψε ποτέ στο παρκέ, δίνοντας τη θέση του στον Χαραλαμπίδη.
Αποθεώθηκε ο Λίνος
Από ‘κει και πέρα ο Ταπούτος έστειλε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +6 (17-11 στο 8’20”), ενώ στα χάι λάιτ του πρώτου δεκαλέπτου ήταν η αποθέωση που γνώρισε ο Λίνος Χρυσικόπουλος από τον κόσμο του Άρη όταν αντικατέστησε τον Ταπούτο, στα -42.4”!

Τελευταία αντεπίθεση με «Παπ»
Η ομάδα των δυτικών προαστίων προσπάθησε να αντιδράσει με τον Παπανικολάου μειώνοντας σε 21-18, το αντιαθλητικό του Χατζηβρέττα στον Μόντσικ στο 15’05” επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να ροκανίσουν κι άλλο τη διαφορά (25-22), πριν ο Παπανικολάου δώσει ξανά το προβάδισμα στους «κυανοκίτρινους» κάνοντας το 25-27 με τρίποντο στο 16’59”. Ο Κουμπούρας με 2/2 βολές διαμόρφωσε το 33-32 με το οποίο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για τη συνέχεια.

Σούπερ Τάκερ, 18-0 και… γεια σας!
Η καλαθομηχανή που ακούει στο όνομα Πι Τζέι Τάκερ ανέβασε στροφές στην τρίτη περίοδο, η άμυνα του Άρη έπνιξε το Περιστέρι και οι γηπεδούχοι έχτισαν για πρώτη φορά διαφορά ασφαλείας, πετυχαίνοντας 30 πόντους σε αυτό το διάστημα. Αρχικά έκανε το 35-36 για το Περιστέρι στο 22′, πριν ξεκινήσει η «κίτρινη» καταιγίδα! Ο Τάκερ έδωσε το σύνθημα, ο Ταπούτος πέτυχε κρίσιμα καλάθια, το δίδυμο των Χατζηβρέττα, Κουμπούρα στα γκαρντ λειτούργησε άψογα και ο Άρης «έτρεξε» σερί 18-0 κάνοντας το 53-36 στο 25’53”!

Μάλιστα ο Τάκερ έστειλε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +20, κάνοντας το 63-43 κόντρα στο Περιστέρι που δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των γηπεδούχων. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν σε 71-57 με τον Κινγκ, την ώρα που ο Μπορόβνιακ έδινε λύσεις στο «ζωγραφιστό». Τελικά ο Άρης έφτασε σε μια εύκολη νίκη με 77-61, πανηγυρίζοντας την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.
Τα δεκάλεπτα: 17-11, 33-32, 63-45, 77-61
Άρης: Βεργίνης, Ντάνστον 4, Ταπούτος 18 (3), Τάκερ 18, Τσαϊρέλης 2, Χατζηβρέττας 11, Χαραλαμπίδης 2, Κουμπούρας 8, Μπορόβνιακ 14, Χρυσικόπουλος
Περιστέρι: Β. Μάντζαρης 7, Κινγκ 15 (3), Παπανικολάου 11 (1), Λούμπι 11, Σκοτ 7 (1), Μότσνικ 5, Πέτρουλας 5, Σένσλεϊ

Μικρά- μικρά από το «Παλέ»

-Στα -42.4” για τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου ο Λίνος Χρυσικόπουλος περνά στο παρκέ στη θέση του Χρήστου Ταπούτου και γνωρίζει την αποθέωση από τους περίπου 3.000 φίλους του Άρη.

-Τη θέση του στα επίσημα του «Παλέ» πήρε ο επίτιμος πρόεδρος της ΚΑΕ Περιστέρι, Πέτρος Μουγιάκος. Στις 5:58μ.μ. οι παίκτες των δύο ομάδων κατευθύνονται στους πάγκους για τις τελευταίες οδηγίες.

-Στις 5:55μ.μ. πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των δύο ομάδων. Οι φίλοι του Άρη αποδοκίμασαν τον Αργύρη Πεδουλάκη πριν αποθεώσουν τους παίκτες του Σαρόν Ντρούκερ.

– «χΑΡΗΣτε τη δύναμή σας στον Αυτοκράτορα» είναι το μήνυμα που «παίζει» στο Αλεξάνδρειο στο πλαίσιο της προώθησης των εισιτηρίων διαρκείας ενόψει της νέας σεζόν.

-Ο Φάνης Κουμπούρας δέχτηκε γονατιά στη χθεσινή προπόνηση του Άρη από τον Μπράιαν Ντάνστον όμως τέθηκε κανονικά στη διάθεση του Σαρόν Ντρούκερ αφού δεν ήταν κάτι σοβαρό.

-Ο Άρης δίνει το πρώτο επίσημο ματς μπροστά στον κόσμο του. Περίπου 2.000 φίλοι των «κίτρινων» βρίσκονται στο Αλεξάνδρειο περίπου 10′ πριν από το τζάμπολ.

-Η ομάδα του Σαρόν Ντρούκερ εξασφάλισε την πρόκρισή της στη Β’ φάση του Κυπέλλου μετά τη νίκη με 80-61 επί των Ίκαρων Σερρών. Από την άλλη πλευρά το Περιστέρι ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της ΑΕΚ, 57-87 στο Ελληνικό.

-Πανό από τη Δράμα, τη Νεάπολη, τον Εύοσμο, την Καλαμαριά, την Κατερίνη, το Κιλκίς και τον Λαγκαδά έχουν αναρτηθεί στο «Παλαί» από τους φίλους του Άρη που από νωρίς έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.

Πηγή: www.gazzetta.gr