Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία στηρίζει την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης στην προσπάθεια της για την παραμονή του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κι αυτό γιατί η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να μην συμπεριλάβει την πάλη στο αγωνιστικό πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Η ΕΟΕ μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για απόφαση η οποία «έρχεται καθαρά σε πλήρη αντίθεση με την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και γενικότερα του αθλητισμού»…

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΕ

Ο Πρόεδρος κ. Σπύρος Καπράλος και η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής εκφράζουν τη στήριξη και την αμέριστη συμπαράστασή τους προς την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης (Ε.Ο.Φ.Π.)

Στον αγώνα που ξεκινά για τη παραμονή του αθλήματος στο αγωνιστικό πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 και βέβαια και στις μελλοντικές Ολυμπιακές διοργανώσεις, έπειτα από την αρνητική εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ.

Όπως είναι γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο, το άθλημα της πάλης έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα και υπήρξε εξ αρχής τόσο στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας, όσο και στο αγωνιστικό πρόγραμμα των Α’ Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 1896, με συνεχείς μετέπειτα παρουσίες μέχρι σήμερα.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια απόφαση που έρχεται καθαρά σε πλήρη αντίθεση με την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και γενικότερα του αθλητισμού. Ομολογουμένως θα πρέπει μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη, ανάλυση και παρουσίαση δεδομένων να υπάρξει αναθεώρηση αυτής της απόφασης.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της, κάθε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πηγή: Sport-fm.gr