Ο μεν ξεκίνησε φουριόζος και πέτυχε οκτώ γκολ σε έξι ματς στο πρωτάθλημα. Ο δε πήρε την σκυτάλη στο Τσάμπιονς Λιγκ και πέτυχε τρία σερί και πρόσθεσε άλλα τέσσερα στη Super League.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έχει την ευτυχία να πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στον Ράφικ Τζεμπούρ και στον Κώστα Μήτρογλου για τη θέση του επιθετικού.

Ο «τρομοκράτης» επέστρεψε από τον τραυματισμό του και θέτει τις υπηρεσίες του για τα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια με Κέρκυρα (εντός), Σάλκε (εκτός) και ΠΑΟΚ (εκτός). Υπάρχει όμως και ο Μήτρογλου, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση εντός και εκτός συνόρων.

Ποιος θα είναι ο εκλεκτός του Πορτογάλου για τη συνέχεια; Υπάρχει περίπτωση να βρεθούν στην ίδια 11άδα; Η «SportDay» επιχειρεί να συγκρίνει τους δύο σέντερ φορ των «ερυθρολεύκων» και θυμάται πότε έχουν παίξει μαζί σε αυτά τα 14 φετινά παιχνίδια.

Όλα μοιρασμένα

Κοιτώντας κανείς τους αριθμούς διαπιστώνει ότι υπάρχει σχεδόν ισορροπία: 8 γκολ ο Τζεμπούρ, 7 ο Μήτρογλου, 7 κερδισμένα φάουλ ο Αλγερινός, 8 ο «πιστολέρο», 669 λεπτά ο «τρομοκράτης», 688 ο 24χρονος φορ. Το εντυπωσιακό είναι ότι κανένα γκολ δεν είναι από στημένη φάση (πέναλτι ή απευθείας φάουλ). Στις σωστές μεταβιβάσεις είναι λίγο πιο μπροστά ο Τζεμπούρ σε σχέση με τον Μήτρογλου: 44 έναντι 37 σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αλλά μιλάμε για μικρή διαφορά.

Τα… σπάει στην Ευρώπη

Τρία σερί γκολ μετράει στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Μήτρογλου. Δεν είναι μικρό κατόρθωμα. Πόσω μάλλον όταν από 6 τελικές στην εστία οι 3 να «γράψουν»! Συνολικά έχει 10 τελικές στην Ευρώπη και βρίσκεται ήδη στους τοπ σκόρερ της διοργάνωσης. Γκολ με κεφαλιά (Λονδίνο), με τ’ αριστερό (Γαλλία) και με το δεξί (με Μονπελιέ εντός).

Πιο χαλαρός εντός συνόρων

Φαίνεται ότι στην Ελλάδα είναι πιο απρόσεκτος ο Μήτρογλου. Στα εννιά ματς που έχει παίξει (στα 4 βασικός) ο 24χρονος φορ έχει προλάβει να κάνει 22 τελικές προσπάθειες. Από αυτές μόνο οι 4 έχουν βρει δίχτυα. Συνολικά πετυχαίνει ένα γκολ σε κάθε έξι προσπάθειες.

Το σερί του Κώστα

Δεν χωράει αμφιβολία ότι είναι «on fire». Στα τελευταία πέντε παιχνίδια ο Μήτρογλου έχει πετύχει πέντε γκολ. Σε Ελλάδα και Ευρώπη. Με Μονπελιέ, ΟΦΗ, Μονπελιέ και ΑΕΚ (2). Μόνο με τον Αρη στο «Βικελίδης» δεν σκόραρε και ο Ολυμπιακός δεν νίκησε! Και έχασε τις περισσότερες ευκαιρίες.

Τέσσερα ματς μαζί

Ο Ζαρντίμ το έχει σκεφτεί να τους βάλει στην ίδια 11άδα, αλλά ακόμα δεν το έχει «τολμήσει» από την αρχή του αγώνα. Εχουν παίξει 25 λεπτά στα Γιάννενα (ασίστ Τζεμπούρ, γκολ Μήτρογλου και 0-1), 30 λεπτά με τον Πανθρακικό, μόλις 7 λεπτά με την Ξάνθη και 20 λεπτά στο παιχνίδι με τη Σάλκε. Συνήθως πέρναγε δεξιά ο Μήτρογλου και γινόταν δεύτερος φορ και στη συνέχεια πήγαινε αριστερά ο Τζεμπούρ.

«Άσφαιρος» στην Ευρώπη

Μπορεί να έχει παίξει μόνο δύο παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και στα δύο είχε ξεκινήσει βασικός. Το κοντέρ του «τρομοκράτη» δεν έχει γράψει τίποτα. Κανένα γκολ, καμία τελική προσπάθεια εντός εστίας (μόνο δύο εκτός) και το μόνο που έχει είναι η ασίστ που του έχει χρεώσει η στατιστική με τη Σάλκε.

Πρώτος σε όλα στην Ελλάδα

Παρά το γεγονός ότι έχει παίξει μόλις σε έξι παιχνίδια στη Super League, ο Τζεμπούρ παραμένει πρώτος σκόρερ με οκτώ γκολ. Και όχι μόνο αυτό. Παραμένει ο πιο αποτελεσματικός παίκτης στη λίγκα, έχοντας ένα γκολ σε κάθε δυο-τρεις τελικές προσπάθειές του. Συνολικά 8 γκολ σε 19 προσπάθειες.

Το σερί του Ράφικ

Η εκκίνησή του τρόμαξε κόσμο! Στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος ο Τζεμπούρ είχε προλάβει να σημειώσει έξι γκολ! Κυνηγούσε πολλά ρεκόρ, αλλά έκτοτε (23 Σεπτεμβρίου) ο Αλγερινός έχει σκοράρει μόνο σε ένα ματς. Αυτό με την Ξάνθη όταν και πέτυχε ακόμα δύο γκολ.

Πηγή: sday.gr