Γεννήθηκε στο Μεδεγίν πριν 22 χρόνια και θεωρητικά, για έναν μπαλαδόρο πιτσιρικά θα αρκούσε να παίζει στο δρόμο για να μάθει τα μυστικά της «στρογγυλής θεάς». Αυτό το έκανε ο Μορέλος, καθ’ εισήγηση του «άρρωστου» με το ποδόσφαιρο πατέρα του τα έμαθε καλά, παίρνοντας το «εισιτήριο» για την Ιντεπεντιέντε της πατρίδας του. Εκεί ξεκίνησε να την κλωτσάει από τα 18 ως επαγγελματίας, καίτοι με αμφισβητούμενη επιτυχία.

Ο Έκτορ Ντάριο Γκόμεζ, πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Κολομβίας, μετέπειτα του Παναμά και πλέον του Ισημερινού, ήταν ο μέντοράς του, αυτός που τον έκανε «άνδρα». Οι διάδοχοί του όμως στην Ιντεπεντιέντε δεν είδαν κάτι παραπάνω στον φιλόδοξο φορ, που είδε τις σεζόν 2013/14 και 2014/15 με ελάχιστες συμμετοχές, δίχως γκολ κι εμπιστοσύνη. Τέτοια ήρθε από μακριά, πολύ μακριά για την ακρίβεια.

Οι «σειρήνες» ήχησαν από το Ελσίνκι και την HJK, που τον Φεβρουάριο του 2016 θέλησε να «ντύσει» στα χειμωνιάτικα τον Μορέλος ως δανεικό και να τον μετακινήσει 9.979 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του! Σκεφτείτε το λίγο: δανεικός 20χρονος Κολομβιανός στο Ελσίνκι μέσα στον χειμώνα. Λίγοι θα πόνταραν υπέρ του, όχι για το ότι θα «σάρωνε» και θα γινόταν κεντρικό πρόσωπο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, έστω δεύτερης ταχύτητας, αλλά ότι δεν θα τα μάζευε άρον-άρον, ώστε να επιστρέψει γρήγορα στη ζεστασιά του νότιου ημισφαιρίου!

«Ήταν δύσκολη η προσαρμογή, μην λέω ψέματα. Δεν μπορούσα να συνηθίσω ούτε το κλίμα, ούτε την απόσταση, αλλά ούτε και το γεγονός ότι βρισκόμουν τόσο μακριά από την οικογένειά μου σε ηλικία 20 χρόνων. Τον πρώτο καιρό στη Σκανδιναβία, ταξίδευα σχεδόν κάθε εβδομάδα στη Νότια Αμερική για να τους συναντώ», έλεγε σε συνέντευξή του, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις όχι όμως και την πρόβλεψη.

Η Φινλανδία αποδείχθηκε το σημείο «εκτόξευσης» για τον Μορέλος, που με 26 γκολ και 8 ασίστ μέχρι τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους έφερε την εξωτική κολομβιανή αλητεία στα καλούπια του Βορρά και σε χιονισμένο φόντο. H ΗJK έσπευσε να επικυρώσει τη ρήτρα των 500.000 ευρώ που είχε βάλει στον δανεισμό του, για να πάρει σε αντάλλαγμα 20 γκολ και 5 ασίστ σε 25 παιχνίδια το 2017, μαζί με το Κύπελλο Φινλανδίας και το Σούπερ Καπ.

Όσα έκανε ο αριστεροπόδαρος και καλύτερος φορ της σεζόν στη Φινλανδία τράβηξαν γρήγορα τα βλέμματα. Η ομάδα από το Ελσίνκι τον έβαλε στον χάρτη και οι Ρέιντζερς τον προήγαγαν σε ένα καλύτερο, πιο προβεβλημένο πρωτάθλημα το καλοκαίρι του 2017, υπερδιπλασιάζοντας την τιμή του και κάνοντάς τον κάτοικο Γλασκόβης για τρία χρόνια.

Με 18 γκολ και 8 ασίστ σε 43 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις ο Μορέλος έκανε γρήγορα τους «διαμαρτυρόμενους» να φωνάξουν το όνομά του. Ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, η αποκάλυψη της σεζόν και το απόλυτο «όπλο» στα χέρια του Στίβεν Τζέραρντ, που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του συλλόγου το καλοκαίρι του 2017 και δεν χρειάστηκε καιρό για να τον λατρέψει.

«Αν χρειαστεί να μαλώσω με ανθρώπους για να τον κρατήσω στην ομάδα, θα το κάνω. Τόσο πολύ τον θέλω! Είναι χαρούμενος εδώ, δουλεύει με κέφι, βοηθάει πολύ, πρόσφατα αναπροσάρμοσε τις αποδοχές και το συμβόλαιό του ως το 2022. Κάνει τη δουλειά πολύ πιο εύκολη για μας, ώστε να ενδώσω σε προτάσεις και να τον αφήσω να πάρει μεταγραφή». Το… μέλι προέρχεται από το στόμα του Stevie-G, που τον βλέπει (και) φέτος ασταμάτητο, με 17 γκολ και 10 ασίστ σε 28 παιχνίδια. Τα τελευταία επτά φέρουν την «υπογραφή» του Μορέλος φαρδιά πλατιά στην ούγια, ενώ την Κυριακή σκόραρε το γκολ της νίκης για τη Ρέιντζερς, που είναι πρώτη στη βαθμολογία (σ.σ με έναν αγώνα περισσότερο) και φαίνεται να έχει ύστερα από τη δραματική εμπειρία του υποβιβασμού ξανά τα φόντα να διεκδικήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας.

Αντίστοιχα φαίνεται πως αισθάνεται κι εκείνος για τον προπονητή του: «Είμαι χαρούμενος εδώ, είναι μοναδική εμπειρία να σε προπονεί ο Τζέραρντ. Με κάνει καλύτερο, τον σέβομαι και θέλω να συνεχίσει να με οδηγεί για καιρό», λέει ο Μορέλος, που ακόμα δεν έχει μάθει να μιλάει καλά αγγλικά, όμως στο γήπεδο αυτό δεν του δημιουργεί μεγάλα προβλήματα.

Η Μέση Ανατολή έχει ομάδες που τον θέλουν στο δυναμικό τους και τα λεφτά για να τον πείσουν. Εκείνος ωστόσο φαίνεται πως περνάει ωραία στη Σκωτία. Το ίδιο και η σύζυγός του, Γεσενία, την οποία φαίνεται να ακούει τόσο, ώστε να κάνουν μέχρι και το ίδιο τατουάζ που γράφει: «Πάντα μαζί, πάντα δυνατοί».

«Είμαστε ευτυχισμένοι στη Γλασκόβη και θέλουμε να μείνουμε εδώ», δηλώνει η κυρία Μορέλος και το ταίρι της φαίνεται πως θα υπακούσει. Έστω πολύ μακριά από το Μεδεγίν βρήκε την ποδοσφαιρική του πατρίδα και τον 22χρονο «δολοφόνο» η αποθέωση του Άιμπροξ τον «γεμίζει» και του δίνει κίνητρο για τα επόμενα πολλά γκολ που περιμένει απ’ αυτόν η Ρέιντζερς.

Πηγή: gazzetta.gr