Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ράφικ Τζεμπούρ σχετικά με όσα έλαβαν χώρα στο παιχνίδι της εθνικής ομάδας της Αλγερίας με την Λιβύη. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού σε γραπτή του δήλωση την οποία και δημοσίευσε στο προφίλ του στο facebook ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε προσέβαλε τους αντίπαλούς του και καλεί τους συμπατριώτες του να μην παρεκτραπούν στο εντός έδρας παιχνίδι με τους Λίβυους.

«Ξεπέρασαν τα όρια σε κάποια σημεία οι Λίβυοι με τις αντιδράσεις τους και ως τούτου πρέπει να καταδικάσω τη συμπεριφορά διότι πρέπει να τηρούμε το fair play», αναφέρει –αρχικά- ο αλγερινός άσος σχολιάζοντας το παιχνίδι… «Σχετικά με την επίθεση σε μένα, διαψεύδω κατηγορηματικά ότι πρόσβαλα ή προβόκαρα κάποιον, δεδομένου ότι δεν μιλάω και τη συγκεκριμένη αραβική διάλεκτο, απλά προστάτευσα τη μπάλα με το κορμί μου και μετά ήρθαν και μου τη χτύπησαν, ήταν ένας συγκεκριμένος αντίπαλός μου. Στο τέλος του αγώνα ο ίδιος παίκτης με χτύπησε στο πρόσωπο μαζί με έναν ακόμη και εγώ απλά κοίταξα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Η βία δεν έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο. ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΓΕΡΙΝΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΣΤΗΣΗ ΣΤΗ ΡΕΒΑΝΣ», προσθέτει.

Στη συνέχεια ο Τζεμπούρ σχολιάζει το κείμενο της «Le Buteur»…

«Σχετικά με το κείμενο στη “Le Buteur” που με κατηγορούν, το μόνον που έχω να πω ότι είμαι και θα μείνω πάντα πιστός στην Αλγερία και πάντα θα νιώθω τιμή να φοράω το εθνόσημο. Κανείς δεν ξέρει εκτός από τον Θεό και την οικογένεια μου πόσο έχω στην καρδιά μου την Αλγερία. Ξέρω επίσης ότι πολλοί οπαδοί γνωρίζουν και θα συνεχίσουν να με εκτιμούν γιατί ξέρουν να κάνουν τη διάκριση ανάμεσα υποκειμενικές και αντικειμενικές κρίσεις. Ακόμη κι ένα λεπτό συμμετοχής στην Εθνική αξίζει χρυσό, αποτελεί όνειρο για εκατομμύρια Αλγερινών. Για να επιστρέψω το «Ψεύτη αντί για γκολτζή», είναι περίπου τρία χρόνια που έχουν δημοσιευτεί άρθρα εναντίον μου, ίσως στόχος τους να με αποπροσανατολίσουν με ψέματα. Ευτυχώς σήμερα ξέρει ο κόσμος ποιος είμαι και να είμαστε ενωμένοι. Το πιο σημαντικό είναι η νίκη που πετύχαμε και θέλω να ευχαριστήσω όσους με υποστηρίζουν», καταλήγει.

Πηγή: sport-fm.gr