Κάρλο Αντσελότι και Τζενάρο Γκατούζο κατέκτησαν μαζί ένα πρωτάθλημα και δύο Champions League και τελικά στη μάχη των πάγκων του «Σαν Πάολο» βγήκε νικητής ο παλιός. Ο Καρλέτο είδε τη Νάπολι να μένει νωρίς στο δεύτερο μέρος πίσω στο σκορ (0-2), όμως χάρη σε δύο γκολ του Πιότρ Ζιενλίνσκι ισοφάρισε γρήγορα σε 2-2 και πήρε τη νίκη με 3-2 με τον Μέρτενς. Ήταν η δεύτερη ανατροπή σε δύο αγώνες της Serie A φέτος για τους «παρτενοπέι», που στην πρεμιέρα έχαναν 1-0 από τη Λάτσιο και έφυγαν νικητές (1-2) από τη Ρώμη.

Στο 15′ ο Μπορίνι έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στην πορεία του Μποναβεντούρα και εκείνος σκόραρε για 4η φορά σε βάρος της Νάπολι με τρομερό βολέ (0-1). Οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο και πίεσαν ψηλά τη Μίλαν, η οποία όμως άντεξε μέχρι το ημίχρονο και στο ξεκίνημα του δευτέρου έκανε το 0-2 στο 49′, όταν μετά το στρώσιμο του Σούσο, ο Καλάμπρια με διαγώνιο πλασέ έστειλε την μπάλα στη γωνία του Οσπίνα (0-2).

Για τη Νάπολι δεν είχε τελειώσει κάτι και τέσσερα λεπτά μετά, ύστερα από λάθος του Μουσάκιο, ο Ζιενλίνσκι με ωραίο αριστερό έκανε το 1-2 και στο 67′ με νέο σουτ ισοφάρισε σε 2-2. Η ολική ανατροπή για την ομάδα του Αντσελότι έγινε στο 80′, όταν ο Αλαν έκανε εξαιρετική ενέργεια από δεξιά και πέρασε σε κενό τέρμα στον Μέρτενς που έγραψε το τελικό 3-2.

Νάπολι (Κ. Αντσελότι): Οσπίνα, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Χισάι, Μάριο Ρουί (73′ Λουπέρτο), Χάμσικ (63′ Μέρτενς), Αλαν, Ζιενλίνσκι (72′ Ντιαβαρά), Καγιεχόν, Ινσίνιε, Μίλικ

Μίλαν (Τζ. Γκατούζο): Ντοναρούμα, Ροδρίγες, Ρομανιόλι, Μουσάκιο, Καλάμπρια, Μπίλια (58′ Μπακαγιόκο), Κεσί, Μποναβεντούρα (81′ Κουτρόνε), Μπορίνι (71′ Λασάλτ), Σούσο, Ιγουαΐν