Εμφύλιος ξέσπασε στην ΑΕΚ, την ώρα που συνεχίζεται ο αγώνας για τη συγκέντρωση χρημάτων και την τακτοποίηση των υποχρεώσεών της πριν να είναι αργά. Ο Θωμάς Μαύρος μετά την ολομέτωπη χθεσινή του επίθεση κατά των μετόχων, τους οποίους κάλεσε εφόσον δεν βάζουν χρήματα να σταματήσουν να ζητούν λόγο για τις τύχες της ομάδας και να αποχωρήσουν, θα δώσει συνέχεια. Σήμερα αναμένεται να έχει συνάντηση με συνεργάτες του για να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του, που αναμένονται δυναμικές.

Είναι πολύ πιθανό να δώσει το «παρών» στην αυριανή γενική συνέλευση της ΠΑΕ και να συνεχίσει την προσπάθεια να απομακρύνει από την ομάδα τους μετόχους. Στόχος του είναι να «καθαρίσει» την ομάδα από πρόσωπα του παρελθόντος που δημιούργησαν προβλήματα και να βασιστεί η ΑΕΚ εξ ολοκλήρου στις δυνάμεις του κόσμου της. Ο Θωμάς Μαύρος πιστεύει πως εφόσον οι μέτοχοι αποχωρήσουν, οι φίλοι της «Ένωσης» θα στηρίξουν με πολύ μεγαλύτερη θέρμη και περισσότερα χρήματα την προσπάθεια που γίνεται για τη σωτηρία της αγαπημένης τους ομάδας. Παράλληλα πιστεύει πως θα ανοίξει ο δρόμος για την είσοδο επιχειρηματιών και χορηγών, αρκεί φυσικά να υπάρξει μία ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλομένων προς το κράτος, αλλά και να εξασφαλιστούν η φορολογική ενημερότητα και η συμμετοχή στη Σούπερ Λίγκα.

Από την πλευρά τους, οι μέτοχοι δεν δείχνουν διατεθειμένοι να φύγουν τόσο… εύκολα. Κάποιοι εξ αυτών κατηγορούν τον Θωμά Μαύρο για λαϊκισμό και εύκολη κριτική λέγοντας πως προκαλεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνει με την παρουσία και το όνομά του. Με χθεσινοβραδινή τους ανακοίνωση αναφέρουν πως ο Θωμάς Μαύρος αρνήθηκε να μπει πρόεδρος σε ΔΣ κοινής αποδοχής, αλλά και να ταχθεί υπέρ αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που θα μπορούσε να οδηγήσει την ΠΑΕ στα χέρια του κόσμου. Προβλέπεται, λοιπόν, μάχη που μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε μία κρίσιμη περίοδο για την ύπαρξη της ΑΕΚ.

* Ο Χρήστος Κωστής αποφάσισε να ακολουθήσει τον Θωμά Μαύρο στην έξοδο μέχρι (και αν) οριστεί νέο ΔΣ. Αντίθετα ο Βασίλης Τσιάρτας παραμένει μέχρι νεωτέρας για να βοηθήσει από το ρόλο του τεχνικού διευθυντή στην προσπάθεια αγωνιστικής ενίσχυσης της ΑΕΚ.

«Γκάζια» από Βλάχο

Ο Βαγγέλης Βλάχος γνωρίζει πως μεγαλύτερος εχθρός για την ΑΕΚ-ακόμη και από τις ελλείψεις που υπάρχουν στο ρόστερ-είναι να πάρουν… αέρα τα μυαλά των νεαρών παικτών του μετά τις καλές εμφανίσεις στα φιλικά με Πρέστον και Μπλάκμπερν. Έτσι στη χθεσινή προπόνηση δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που έβαλε τις φωνές στους παίκτες του για να τους διατηρήσει σε εγρήγορση. «Θα κάνετε τέλεια τις ασκήσεις που ζητάω, αλλιώς να τα μαζέψετε και να φύγετε. Εδώ θα παίξουν μόνο όσοι αξίζουν», φώναζε ο τεχνικός της «Ένωσης», που πλέον υπολογίζει σε άλλους τρεις παίκτες, τον Σιαλμά που ξεπέρασε το πρόβλημα στη μέση, και τους Παυλή και Κατσέτη.

Σε καλό δρόμο

Ο δίαυλος επικοινωνίας που έχει ανοίξει η ΑΕΚ με την Ισπανία φέρνει αποτελέσματα. Ο Αλμπέρτο Νογκέρα, 22χρονος μεσοεπιθετικός που έμεινε ελεύθερος από τη δεύτερη ομάδα της Ατλέτικο, εμφανίζεται θετικός στη μετακίνησή του στην «Ένωση», ενώ σε καλό δρόμο είναι και οι συζητήσεις με τη Σεβίλλη για το δανεισμό του 21χρονου Ιάπωνα φορ Χιρόσι Ιμπουσούκι. Για τη θέση του σέντερ φορ υπάρχει και η λύση του Ουρουγουανού Κριστιάν Στουάνι, που ανήκει στη Ρετζίνα και μπορεί να έρθει σαν δανεικός. Επίσης στην ΑΕΚ περιμένουν την αποδέσμευση του Γιώργου Ιωαννίδη, προορίζοντας τον 24χρονο αριστερό μπακ του Παναθηναϊκού για να καλύψει το κενό του Νίκου Καράμπελα. Τέλος, ίσως και σήμερα να τελειώσει η μεταγραφή του Σταύρου Τσουκαλά, καθώς ο 24χρονος μεσοαμυντικός αναμένεται να κερδίσει την ελευθερία του από τον ΠΑΟΚ.

Πηγή: sport-fm.gr