Τουλάχιστον έξι μήνες εκτός δράσης θα μείνει ο Σεμπαστιάν Λέτο μετά την επέμβαση στην οποία θα υποβληθεί τις επόμενες ημέρες στο γόνατο. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού παρότι ήθελε να αποφύγει το νυστέρι, τελικά βλέποντας πως οι ενοχλήσεις δεν εξαφανίζονται και οι γιατροί του συνιστούν την επέμβαση, το πήρε απόφαση.

Σήμερα θα οριστικοποιηθεί η απόφαση σε συνάντηση με τον γιατρό της ομάδας, Παναγιώτη Κουλουμέντα, και τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γόντικα. «Είναι δύσκολη στιγμή για μένα. Αποφάσισα να μπω στο χειρουργείο. Θα είμαι σύντομα πίσω με τη φανέλα του Παναθηναϊκού», ανέφερε στο Twitter.

Η επέμβαση θα γίνει πιθανότατα στην Ιταλία, από έναν ειδικό χειρουργό που έχει μία μέθοδο θεραπείας που απαιτεί λιγότερο χρόνο για την επιστροφή στα γήπεδα. Η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για απουσία από τα γήπεδα για έξι μήνες, αλλά ασφαλέστερα συμπεράσματα θα βγουν μετά την επέμβαση.

Η διοίκηση της ΠΑΕ είναι στο πλευρό του παίκτη που δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Η εξέλιξη αυτή απομακρύνει κάθε πιθανότητα πώλησης του Σεμπαστιάν Λέτο τουλάχιστον μέχρι και τον Ιανουάριο, αφού τότε εκτιμάται πως θα είναι σταδιακά έτοιμος να επιστρέψει στη δράση. Οι «πράσινοι» πιθανότατα θα διαπραγματευτούν με τον ποδοσφαιριστή τη μείωση των αποδοχών του (όπως και με όσους έχουν «βαριά» συμβόλαια, όπως οι Μπουμσόνγκ και Κατσουράνης), αλλά δεν αποκλείεται να του προταθεί ταυτόχρονα κι επέκταση στο τρέχον συμβόλαιό του, που λήγει το 2014.

Πρώτα οι ανανεώσεις

Μέσα στην εβδομάδα θα αρχίσουν οι επαφές της διοίκησης για τις ανανεώσεις συμβολαίων. Θα ξεκαθαρίσει η περίπτωση του Γιόσου Σαριέγκι, ο οποίος εφόσον εμμείνει στην απόφασή του να φύγει, θα οδηγήσει την ομάδα στην αναζήτηση και δεύτερου στόπερ. Ανάλογη επαφή θα γίνει και με τον Νίκο Σπυρόπουλο, ενώ θα γίνουν προσπάθειες να αποδεσμευτούν οι Σεϊταρίδης, Ιωαννίδης και Πλεσί.

Δύσκολα για Τζαβέλλα

Το όνομα του Γιώργου Τζαβέλλα είναι πάντα στα υπόψη του Παναθηναϊκού, αλλά πρόκειται για πολύ δύσκολη περίπτωση. Αφενός μεν πρώτη επιλογή είναι να παραμείνει ο Νίκος Σπυρόπουλος, στον οποίο θα γίνει πρόταση ανανέωσης με ελαφρώς μειωμένες αποδοχές, αφετέρου δε, ο διεθνής αριστερός μπακ ανήκει στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης (που προφανώς θα θέλει να εξαργυρώσει την παρουσία του στο Euro 2012) και το ετήσιο κασέ του ανέρχεται στις 500.000 ευρώ, ποσό που μοιάζει σχεδόν απίθανο να καλύψει ο Παναθηναϊκός.

Λεφτά από το Euro

Η πρόκριση της Εθνικής στα προημιτελικά του Euro 2012 βγάζει κερδισμένο και τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» μπορούν να βάλουν στα ταμεία τους ακόμη περίπου 130.000 ευρώ, καθώς στις 630.000 ευρώ που προβλέπονται για τη συμμετοχή των Καραγκούνη, Κατσουράνη και Νίνη στην πρώτη φάση, με δεδομένο ότι κάθε μέρα υπάρχει αποζημίωση 7.500 ευρώ για κάθε παίκτη, ενώ προβλέπεται και μπόνους συμμετοχής. Τα χρήματα αυτά θα καταβληθούν στην ΠΑΕ το Σεπτέμβριο και σε κάθε περίπτωση αποτελούν μία ανάσα.

Πηγή: sport-fm.gr