Μαύρη σελίδα γράφεται σήμερα στην ιστορία της ΑΕΚ, καθώς η ΕΠΟ αναμένεται να απορρίψει την έφεση για την αδειοδότηση της ΠΑΕ, εξέλιξη που καταδικάζει την ομάδα σε ευρωπαϊκό αποκλεισμό και αγωνιστικό μαρασμό.

Ελλείψει χρημάτων, η αντιπροσωπεία της διοίκησης που παρουσιάστηκε ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της ομοσπονδίας δεν είχε επιχειρήματα για να πείσει πως αξίζει να πάρει την άδεια. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν έχουν τακτοποιηθεί, η έλλειψη φορολογικής ενημερότητας, τα χρέη προς το Δημόσιο, οι αίολες υποσχέσεις περί αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, αλλά και τα σχεδόν μηδαμινά προσδοκώμενα έσοδα για το εγγύς μέλλον έβαλαν τη θηλιά στο λαιμό της ΑΕΚ, που δεν κατάφερε ούτε να πετύχει την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Η απόφαση που αναμένεται εντός της ημέρας θα αναφέρει πως η «Ένωση» δεν αδειοδοτείται και θα στερηθεί του δικαιώματος μεταγραφών και ανανεώσεων συμβολαίων για παίκτες άνω των 22 ετών, όπως και της συμμετοχής στο Europa League.

Ίσως όμως αυτός να μην είναι ο πάτος στο κιτρινόμαυρο βαρέλι. Η μη αδειοδότηση της ΠΑΕ πιθανώς να δημιουργήσει κύμα προσφυγών στην ομάδα, αφού πολλοί παίκτες σιγά-σιγά το παίρνουν απόφαση πως δεν υπάρχει μέλλον και θέλουν να διαφυλάξουν τα δεδουλευμένα τους ή και να κερδίσουν την ελευθερία τους. Ο κίνδυνος διάρρηξης του άρθρου 44 και η επιστροφή στο πρωτογενές δυσβάσταχτο χρέος απειλεί με διάλυση την ΠΑΕ ΑΕΚ. Την ίδια ώρα οι μέτοχοι, πρώην και νυν, που με τις πράξεις, τις παραλήψεις ή την αδιαφορία που επιδεικνύουν πλέον έχουν οδηγήσει την ΑΕΚ στο χείλος του γκρεμού, σφυρίζουν αδιάφορα…

Κι ο Γιου… το βιολί του

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ αποφάσισε να διακόψει κάθε δίαυλο επικοινωνίας με τον Βασίλη Ξενιάδη και τον συνεργάτη του, Γουίλιαμ Γιου, καθώς ζητήθηκε νέα παράταση για να βάλει τα 5 εκατ. ευρώ. Στην «Ένωση» λένε πως έχουν πολύ σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούν από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία και τις υποσχέσεις του, αλλά η πλευρά του… επίδοξου επενδυτή επιμένει (χωρίς να πείθει) πως το κεφάλαιο δεν έκλεισε.

«Οι συνομιλίες δεν τελείωσαν. Φυσικά και έχουμε τα λεφτά, αλλά είναι σπασμένα σε αρκετούς λογαριασμούς. Δεν είναι απλά τα πράγματα γιατί δεν μιλάμε μόνο για 5 εκατ. ευρώ, αλλά για 20 και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Όλοι βιάζονται, αλλά η διαδικασία θέλει χρόνο, γιατί δεν μιλάμε για 20 δολάρια», τόνισε η Γουίλιαμ Γιου στη SportDay.

Όλα ανοικτά με Κωστένογλου

Μέσα στη μέρα αναμένεται η συνάντηση του Ανδρέα Δημητρέλου με τον Νίκο Κωστένογλου για το μέλλον της συνεργασίας τους. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, αφού παρά τις καλές προθέσεις και των δύο πλευρών, ο προπονητής της ΑΕΚ θα ζητήσει εγγυήσεις για να παραμείνει στην ομάδα και είναι αμφίβολος όσα… δυσάρεστα θα ακούσει αρκούν για να τον πείσουν να συνεχίσει στη θέση του.

* Στο Πρέστον της Αγγλίας προτάθηκε στην ΑΕΚ να κάνει την καλοκαιρινή της προετοιμασία. Θεωρείται μία πολύ καλή και προσιτή λύση, αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί από διοίκηση και προπονητή.

* Με κατώτερη τιμή τα 120 ευρώ (για τους συνδέσμους) και αμέσως επόμενη τα 150 ευρώ, τίθενται στις 7 Ιουνίου στη διάθεση των φίλων της ΑΕΚ τα εισιτήρια διαρκείας για την επόμενη σεζόν. Η διοίκηση της ΠΑΕ ελπίζει να μπει ρευστό στα ταμεία της, αλλά είναι αμφίβολο αν θα υπάρχει σημαντική ανταπόκριση, από τη στιγμή που είναι αμφίβολο τι… ομάδα θα παρουσιαστεί την επόμενη σεζόν, ενώ η απουσία ευρωπαϊκών ματς ασφαλώς και δεν λειτουργεί ως κίνητρο για τον κόσμο.

Πηγή: sport-fm.gr