Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος αντιμετωπίζει τον δεύτερο. Η μονομαχία τους στον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο θα είναι από εκείνες που θα τραβήξουν τα βλέμματα και το sport-fm.gr δεν αντέχει να μην μπει στον πειρασμό να συγκρίνει τα φετινά κατορθώματά τους.

Ο «Μητρογκόλ» είχε καθοριστική συμβολή στην πορεία των Περιστεριωτών μέχρι τον τελικό. Ήταν εκείνος που με το δικό του γκολ απέναντι στον Άρη χάρισε την πρόκριση στην φάση των «16» και εκείνος που με το δικό του τέρμα στον ημιτελικό της Τρίπολης έστειλε την ομάδα του Γιώργου Δώνη στον τελικό, ενώ στο ίδιο παιχνίδι είχε βγάλει και την υπέροχη ασίστ στον Τάτο για το πρώτο γκολ της ομάδας του Περιστερίου.

Από την άλλη, ο Μιραλάς δεν έχει σημειώσει μέχρι τώρα κάποιο γκολ στο Κύπελλο, αφού σήκωσε το βάρος ο Πάντελιτς όσο ήταν υγιής, ενώ χρησιμοποιήθηκε μόνο στα ημιτελικά με τον ΟΦΗ. Ωστόσο, ο Βέλγος ήταν ο πρώτος σκόρερ στην Σούπερ Λίγκα με 20 γκολ και πρώτος σε ευστοχία, με 1 γκολ ανά 3.7 προσπάθειες. Από την άλλη, ο Μήτρογλου ήταν 2ος σκόρερ και 6ος σε αποτελεσματικότητα, με 1 τέρμα ανά 4,4 προσπάθειες.

Οι δύο ποδοσφαιριστές αναμένεται να αποτελέσουν τη δύναμη πυρός για τις ομάδες τους στην εμπροσθοφυλακή. Δύο ποδοσφαιριστές που έχουν ικανότητα να δημιουργήσουν από μόνοι τους προϋποθέσεις για να σκοράρουν μόνοι τους, δύο φορ που σπάνια συγχωρούν το λάθος της αντίπαλης άμυνας.

Ο Μήτρογλου είναι ένας πιο κλασικός φορ, σε αντίθεση με τον Μιραλάς που είναι περισσότερο περιφερειακός, αλλά πάντα ικανός να «τρυπήσει» την αντίπαλη άμυνα. Αμφότεροι παρουσιάζουν μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα και η δική τους μάχη, μπορεί να κρίνει πολλά για την έκβαση του τελικού.

Πηγή: sport-fm.gr