Η Κέρκυρα ήταν η μεγάλη κερδισμένη στο σημερινό ντέρμπι της ουράς. Οι Φαίακες κέρδισαν τον Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0 και όχι μόνο ξεκόλλησαν από τη ζώνη του υποβιβασμού, όπου πλέον βρίσκεται η «Ελαφρά Ταξιαρχία», αλλά πήραν και την ενδεχόμενη ισοβαθμία. Έτσι, η ουσιαστική διαφορά που χωρίζει πλέον τις ομάδες είναι 3 βαθμοί και όχι 2, με μόλις οκτώ ματς να απομένουν.

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες…

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Γιαννακόπουλο κάτω από τα γκολπόστ, τους Αντέτζο, Γρομητσάρη στα στόπερ, τον Σπίνουλα δεξιό μπακ, τον Λέκοβιτς αριστερό, τους Σιόντη, Μπαλάφα στον άξονα, τον Ρόλε οργανωτή, τους Γεωργίου, Επστάιν στα άκρα και τον Τουράμ στην κορυφή της επίθεσης. Σε διάταξη 4-2-3-1. Οι φιλοξενούμενοι είχαν βασικό τον «νέο» Στόουκς. Πιο συγκεκριμένα ο Τσόβιτς ήταν ο πορτιέρε, οι Στάθης, Κοντοές στα άκρα της άμυνας (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), οι Μπαρτολίνι, Ζησόπουλος στα στόπερ, οι Παπάζογλου, Ντεβέσα, Τσουκαλάς στον άξονα, οι Ναδάλες, Αλμπάνης στα «φτερά» και ο Στόουκς στην κορυφή της επίθεσης, σε διάταξη 4-3-3.

Βρήκε τον τρόπο η Κέρκυρα

Το ματς ξεκίνησε «αναγνωριστικά». Πολλές μονομαχίες στον χώρο της μεσαίας γραμμής, αρκετά εκατέρωθεν λάθη και στα πρώτα λεπτά οι 2 πορτιέρο ήταν απλοί θεατές. Με την πάροδο του χρόνου υπήρξαν τα πρώτα απειλητικά σουτ και μετά το 20′ η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πήρε τα ηνία. «Φόρτωσε» την αριστερή της πλευρά και από εκεί δημιουργούσε ρήγματα. Οι Στόουκς και Αλμπάνης «άγγιξαν» από μία φορά το γκολ, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα, οι Φαίακες ήταν εκείνοι που σκόραραν. Οταν στο 40′ ο Ρόλε εκτέλεσε εξαιρετικά το φάουλ έξω από την περιοχή του Τσόβιτς, η μπάλα αποκρούστηκε από τη συμβολή των δοκών του, «χτύπησε» στην πλάτη του και κατέληξε στα δίχτυα του. Μπορεί μεν η φάση να… ανήκει στον Αργεντινό, αλλά χρεώθηκε ως αυτογκόλ του 28χρονου γκολκίπερ. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την Κέρκυρα μπροστά στο σκορ και αυτό, φαίνεται πως άλλαξε άρδην την ψυχολογική τους κατάσταση. Στο δεύτερο μισό οι φιλοξενούμενοι έδειχναν… υπνωτισμένοι. Από την αρχή οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία, έβγαλαν φάσεις όπως με τον Γεωργίου στο 58′, ο Παράσχος θέλησε στο 60′ με διπλή αλλαγή να «ξυπνήσει» την ομάδα του, αλλά μάταια και τελικά, ο Επστάιν στο 68′ «κλείδωσε» ουσιαστικά τη νίκη των Φαιάκων. Στα εναπομείναντα λεπτά ο Απόλλωνας «γύρισε» το σύστημά του σε 4-4-2, αλλά η Κέρκυρα «απάντησε» με 4-3-3 και «μαρμάρωσε» την αναμέτρηση. Κέρκυρα (Γ. Ματζουράκης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Αντέτζο, Γρομητσάρης, Λέκοβιτς, Σιόντης, Μπαλάφας, Ρόλε, Γεωργίου, Επστάιν (70′ Αρτυματάς), Τουράμ (33′ Παμλίδης) Απόλλων Σμύρνης (Γ. Παράσχος): Τσόβιτς, Κοντοές, Μπαρτολίνι, Ζησόπουλος, Ναδάλες (59′ Ανιέτε), Τσουκαλάς, Παπάζογλου, Στάθης, Ντεβέσα (59′ Κονέ), Αλμπάνης, Στόουκς Πηγή: gazzetta.gr