Την ευκαιρία να πάρουν βαθιά οικονομική ανάσα και να υλοποιήσουν κάποια πράγματα που έχουν στο μυαλό τους θέλουν να εκμεταλλευτούν στον Άρη, μέσω των χρημάτων που θα μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ από την ενδεχόμενη συμμετοχή της ομάδας στους ομίλους του Europa League.

Συγκεκριμένα, αν οι «κίτρινοι» αποκλείσουν την Αούστρια Βιέννης, θα κερδίσουν 1 εκατ. ευρώ όσο είναι το μπόνους της UEFA. Μάλιστα, στη χειρότερη των περιπτώσεων οι Θεσσαλονικείς θα πάρουν άλλα 2 εκατ. ευρώ.

Πηγές εσόδων είναι το μερίδιο από το market pool της Ελλάδας, τα εισιτήρια και η εμπορική εκμετάλλευση των τριών εντός έδρας αγώνων, τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα αποτελέσματα της ομάδας στους έξι συνολικά αγώνες της φάσης των ομίλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νίκη πριμοδοτείται με 140.000 ευρώ και η ισοπαλία με 70.000 ευρώ. Με πρόχειρους δηλαδή υπολογισμούς, στα ταμεία του Αρη θα μπει ένα ποσό της τάξης των 3 εκατ. ευρώ.

Κούπερ: «Μας περιμένει πολλή δουλειά»

Προβληματισμένος ήταν ο Εκτορ Κούπερ στην τελευταία προπόνηση του Άρη μετά τον αγώνα με τη Γιαγκελόνια. «Πρέπει να δουλέψουμε πάνω στις αδυναμίες μας. Είμαι πολύ προβληματισμένος από την εικόνα που είχαμε. Δεν θέλω να βλέπω χαλαρότητα. Θέλω να προσπαθήσετε πιο πολύ. Από Δευτέρα μας περιμένει πολλή δουλειά στους τομείς που χρειαζόμαστε βελτίωση», τόνισε ο Αργεντινός τεχνικός.

Οι παίκτες των «κιτρίνων» θα επιστρέψουν στις προπονήσεις τη Δευτέρα το απόγευμα και τους περιμένει σκληρή δουλειά ενόψει του πρώτου αγώνα με την Αούστρια. Εν τω μεταξύ, ο Γιάννης Μιχαλήτσος θα παρακολουθήσει σήμερα τον αγώνα της αυστριακής ομάδας με τη Ρίντ, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της χώρας.

Καθοριστικό είναι το επόμενο 48ωρο για την τύχη του Κάρλος Ρουίζ στον Αρη, ύστερα από το πρόβλημα που προέκυψε με το διεθνές πιστοποιητικό του. Αν το κώλυμα που υπάρχει με τη μεξικανική ομοσπονδία (σ.σ.: δεν έχει στείλει την μπλε κάρτα στην ελληνική) δεν ξεπεραστεί, τότε οι «κίτρινοι» αναμένεται να μην ενεργοποιήσουν τη συμφωνία που υπάρχει με τον επιθετικό από τη Γουατεμάλα και να στραφούν σε άλλες λύσεις.

Πηγή: sport-fm