Καμία διάθεση για να δοθεί συνέχεια στο θέμα με το πειθαρχικό παράπτωμα του Κώστα Μανωλά, δεν έδειξε να έχει στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ, ο Νίκος Κωστένογλου. Ο τεχνικός της Ένωσης, τόνισε ότι δεν είναι τιμωρός και πως ελπίζει να ήταν το τελευταίο περιστατικό αυτό με τον νεαρό αμυντικό. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, επισήμανε ότι είναι ευχαριστημένος καθώς ήρθε η νίκη παρά τις πολλές απουσίες.

Ο προπονητής της Ένωσης, αρχικά τόνισε:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να κάνει ευκαιρίες. Ήμασταν πιεστικοί, πετύχαμε ένα γκολ, είχαμε μία πολύ κλασική ευκαιρία για να αυξήσουμε το σκορ και ίσως δεν μας δόθηκε και ένα πέναλτι. Κυριαρχήσαμε στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο και ειδικά μετά το 60′ ο αντίπαλος ήταν πιο ικανός στον αγωνιστικό χώρο κι ενώ πετύχαμε δεύτερο γκολ ο ΠΑΣ συνέχισε να έχει καλύτερη κατοχή της μπάλας. Δεν δημιούργησε φάσεις αλλά ήταν καλύτερος στη γενική εικόνα του παιχνιδιού. Εμείς χάσαμε τον έλεγχο επειδή δεν είχαμε την κατοχή της μπάλας όπως στο πρώτο ημίχρονο».

Για τις αλλαγές που έκανε, είπε:

«Προσπάθησα να κάνω κάποιες αλλαγές αλλά θα πρέπει να σκεφτούμε ότι οι επιλογές ήταν πολύ περιορισμένες και στην 11άδα ήταν πολλοί με ελάχιστα ματς στα πόδια τους. Δεχθήκαμε ένα γκολ από στημένη φάση και στη συνέχεια φυσιολογικά ο αντίπαλος ρίσκαρε περισσότερο. Καταφέραμε όμως να κρατήσουμε τη νίκη. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι μας έλειπαν έξι βασικοί παίκτες. Γκούντγιονσεν, που τον έχουμε… ξεχάσει, Δέλλας, Λύμπε, Καφές, Βάργκας, Λεονάρντο.

Είμαι απαιτητικός και παρά τις ελλείψεις θα πρέπει οι παίκτες που τους εμπιστεύομαι να προσπαθούν για να καλύψουν αυτά τα κενά. Είναι πολύ σημαντικό που συνεχίσαμε την προσπάθεια μας αλλά πρέπει να είμαστε πολύ προσγειωμένοι γιατί έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».

Για τον κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στον κόσμο μας που είχε πιο έντονη παρουσία και στο μέλλον, με τη συγκινητική προσπάθεια τους, οι παίκτες θα φέρουν κι άλλο κόσμο. Συγχαρητήρια σε όλους».

Για το πειθαρχικό παράπτωμα του Μανωλά:

«Εχω ξεκαθαρίσει στα παιδιά ότι δεν είμαι τιμωρός. Πρέπει όμως να είμαι αυστηρός σε θέματα πειθαρχικά. Κάθε απόφαση έχει στόχο το καλό της ΑΕΚ αλλά και του κάθε παίκτη ατομικά. Μέσα από μια τιμωρία, όπως αυτή του Μανωλά, μπορούν να βγουν θετικά συμπεράσματα για την πρόοδο του κάθε παίκτη. Αυτός είναι ο στόχος της τιμωρίας. Όλους τους παίκτες τους βλέπω ίσους και όλοι τους είναι παιδιά μου και φίλοι μου. Σε μια μικρή κοινωνία όμως πρέπει να έχουμε αρχές. Ελπίζω ότι είναι ένα τελευταίο γεγονός και όλα θα πάνε καλά στη συνέχεια. Συνεχίζουμε όλοι μαζί».

Για τους πολλούς Έλληνες παίκτες που υπάρχουν στην ομάδα:

«Ένα από τα μυστικά μας είναι και το γεγονός ότι έχουμε πολλούς Έλληνες παίκτες. Δε γίνεται διαχωρισμός με τους ξένους όμως. Όλοι είναι περιουσία της ΑΕΚ και προσπαθώ να τους προσεγγίσω όλους για το καλό της ομάδας μας.
Για τον Γεωργέα τι να πω… Είναι ευχάριστο που ξανά είχε θετική παρουσία ως αμυντικός χαφ. Είναι ένα παράδειγμα για τους νεότερους και πρέπει να τον ακολουθήσουν.

Μία από τις βασικές μου σκέψεις είναι να δώσουμε κίνητρο και ευκαιρίες στα νέα παιδιά. Αυτό που έχω στόχο είναι να προκαλέσω την εσωτερική παρακίνηση του κάθε παίκτη. Να έρχεται πιο νωρίς στην προπόνηση και να φεύγει αργά. Να σκέφτεται ότι είναι το δεύτερο σπίτι του. Τώρα είμαστε στο στάδιο του ενθουσιασμού επειδή μπαίνουν νέοι στην ομάδα. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος αλλά και απαιτητικός. Θα πρέπει να προσέξουν ακόμη περισσότερο τη ζωή τους και την καθημερινή δουλειά τους για να μην γίνουν φαινόμενα αστέρων και κομητών… Να λάμψουν δηλαδή και να σβήσουν γρήγορα».

Πηγή: sport-fm