Αναμφισβήτητα ο Σεμπάστιαν Λέτο αποτελεί ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Αργεντινός τη φετινή σεζόν κλήθηκε να αναλάβει έναν διαφορετικό ρόλο, αυτόν του καθαρόαιμου επιθετικού και σκόρερ. Κάτι, που την προηγούμενη τριετία που βρίσκεται στην Ελλάδα δεν είχαμε συνηθίσει, καθώς είχε πετύχει μόλις εννέα γκολ συνολικά. Το sport-fm.gr αναλύει τα θετικά και τα αρνητικά του «Σέμπα».

Αναμφισβήτητο ταλέντο

Είναι ξεκάθαρο και πέραν αμφισβήτησης ότι ο Σεμπάστιαν Λέτο γνωρίζει όσο λίγοι ποδοσφαιριστές στην Σούπερ Λιγκα τα μυστικά του ποδοσφαίρου. Ντελικάτος με κοφτή ντρίμπλα, τρομερή προσποίηση και ταχύτητα. Έχει την δυνατότητα να κινείται στον κενό χώρο, αλλά και να μεταφέρει την μπάλα αρκετά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, βγάζοντας την ομάδα μπροστά. Στο ρεπερτόριο του είναι και η εκτέλεση των «στημένων», όπου βάζει πάντα τα απαραίτητα φάλτσα. Φέτος αποδείχθηκε και ικανός σκόρερ, με τα έντεκα γκολ που πέτυχε ως τώρα. Σε γενικές γραμμές ο 25χρονος Αργεντινός όταν είναι στα κέφια του, αποτελεί έναν βασικό λόγο για να πάει κανείς στο γήπεδο.

Όταν έγινε ηγέτης

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι πολύπειρος προπονητής και ένα από τα βασικά ζητήματα που είχε κατά νου από το καλοκαίρι μετά την αποχώρηση του Σισέ, ήταν να μπορέσει να «κουμαντάρει» τον ταλαντούχο και ατίθασο Λέτο, που βαφτίστηκε ο επόμενος ηγέτης του τριφυλλιού.

Ο Αργεντινός βελτιώθηκε αρκετά στον τομέα της ομαδικότητας και αντιλήφθηκε ότι με αυτόν τον τρόπο κερδίζει και ο ίδιος περισσότερα. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και ο «Σέμπα» μπορεί να γίνει ακόμη πιο πλήρης παίκτης, ωστόσο, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι έκανε βήματα προόδου και έγινε ο πραγματικός ηγέτης του Παναθηναϊκού.

Οι προκλήσεις και τα νεύρα

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κόντρα στον Άρη και στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό ο Λέτο έπεσε στην «παγίδα» των αντιπάλων. Οι αμυντικοί με σκληρά μαρκαρίσματα και τα γνωστά «γαλλικά» κατάφεραν να τον εκνευρίσουν και να τον βγάλουν εκτός ρυθμού. Αυτός ήταν ο στόχος τους άλλωστε. Αυτό που πρέπει να αντιληφθεί ο Αργεντινός είναι ότι τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος και πιο ταλαντούχο αντίπαλο, έτσι θα προσπαθήσουν να τον περιορίσουν οι αμυντικοί.

Καλώς η κακώς, πρέπει να μάθει να ζει με τις προκλήσεις, να απαντάει με τις ικανότητες του και όχι να ασχολείται με κοκορομαχίες και τσαμπουκάδες, που κάνουν κακό στον ίδιο και στην ομάδα. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν οι τρεις συνεχόμενες κίτρινες κάρτες στα πιο πρόσφατα ματς του πρωταθλήματος και οι μέτριες εμφανίσεις του. Ταυτόχρονα, όταν εκνευρίζεται αντιδρά λανθασμένα και ξεχνάει ότι υπάρχουν και συμπαίκτες, παίρνοντας «τραβηγμένες» προσπάθειες, που συνήθως δεν οδηγούν πουθενά.

Χρειάζεται και προστασία

Ως συνέχεια του προηγούμενου κεφαλαίου έρχεται και η αντιμετώπιση των διαιτητών στους τεχνίτες ποδοσφαιριστές. Είναι αλήθεια ότι από τους ρέφερι υπάρχει ανοχή στο αντιαθλητικό παιχνίδι. Ο Λέτο συγκεκριμένα, δέχεται κατ’ επανάληψη σκληρά μαρκαρίσματα από τους αντιπάλους του, οι οποίοι τιμωρούνται πάντα με καθυστέρηση και αφού πρώτα τον «σηκώσουν» κάποιες φορές, παίρνουν την κίτρινη κάρτα.

Αυτό δεν ισχύει φυσικά μόνο για τον Λέτο, δείτε τι έπαθε ο Λεονάρντο της ΑΕΚ από τον Γκουστάβο της Κέρκυρας και θα καταλάβετε. Οι διαιτητές πρέπει να πάρουν μέτρα και να δώσουν τέλος στην ατιμωρησία και την αδικαιολόγητη ανοχή. Οι ποιοτικοί στο δημιουργικό κομμάτι ποδοσφαιριστές σπανίζουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τουλάχιστον ας τους προστατεύσουν.

Πηγή: sportfm.gr