Στο δρόμο των επιτυχιών θέλει να παραμείνει ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποδέχεται τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη για την δωδέκατη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι Πειραιώτες θέλουν να δώσουν συνέχεια στο 6-0 επί της Δόξα Δράμας και να πάρουν γρήγορα το «τρίποντο» απέναντι στην ομάδα από το Αγρίνιο εν όψει του κρίσιμου αγώνα με την Άρσεναλ, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League.

Φουλ επιθετικό σχήμα ετοιμάζει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Τζεμπούρ κοντά στον Πάντελιτς. Επίσης, ρόλο οργανωτή θα έχει στην ομάδα ο Αριέλ Ιμπαγάσα, ενώ στον άξονα επιστρέφει ο Πάμπλο Ορμπάιθ.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Μέγιερι, ο οποίος μπροστά του θα έχει – από δεξιά προς αριστερά – τους Τοροσίδη, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Μαρκάνο και Χολέμπας. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Μοντέστο και ο Μανιάτης, ενώ πιο μπροστά θα παίξουν ο Τζεμπούρ (ή ο Χαβίτο), Ιμπαγάσα και Αμπντούν. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Πάντελιτς (ή ο Τζεμπούρ).

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοστάνσο, Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Μόνχε και Φετφατζίδης. Εκτός έμειναν οι Φέισα, Μακούν, Γέστε, Φουστέρ, Μέλμπεργκ, Δασκαλάκης, Βαλεριάνος, Μιραλάς, Ζαραδούκας, οι οποίοι σήμερα (στις 10:30) θα προπονηθούν ή θα συνεχίσουν τα προγράμματα αποκατάστασης που ακολουθούν στο προπονητικό κέντρο της ομάδας.

«Ο Παναιτωλικός είναι μία ομάδα την οποία παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες. Ξέρουμε πως είναι ένας σύλλογος πολύ οργανωμένος. Θα έρθει στην έδρα μας και θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη. Είναι μία ομάδα που τα πηγαίνει καλά στη διάρκεια ενός αγώνας. Εμείς πρέπει να είμαστε δυνατοί», δήλωσε ο Βαλβέρδε στην κάμερα της Nova.

Προϊστορία

Δύο νίκες μετράει ο Ολυμπιακός απέναντι στον Παναιτωλικό μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Η τελευταία φορά που είχαν τεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες για την Α’ Εθνική ήταν στις 31 Οκτωβρίου 1976, όταν οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει με σκορ 3-0 της ομάδας από το Αγρίνιο. Τα γκολ της αναμέτρησης είχαν πετύχει ο Γαλάκος (στο 39), ο Αϊδίνιου (στο 64’) και ο Λασάντα (στο 82’).

Χρονιά Αγώνας Αποτέλεσμα

1977 Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 3-0
1976 Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 4-1

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός επιβεβαίωνε ανεπίσημα πως υπάρχουν πιθανότητες να επιστρέψει στο τέλος του μήνα ο Ντιόγο στην ομάδα, όπως γράφει η εφημερίδα «Γαύρος». Συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο μάνατζερ και ένας δικηγόρος που έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο να φέρουν προτάσεις για αγορά ή δανεισμό του Βραζιλιάνου επιθετικού. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχει σημειωθεί κάποια εξέλιξη.

Την ίδια ώρα, οι Πειραιώτες θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να αποκτήσουν έναν τερματοφύλακα μετά το παιχνίδι με την Άρσεναλ και εφόσον η ομάδα έχει προκριθεί στους «16» του Champions League. Ψηλά στη σχετική λίστα βρίσκεται το όνομα του Καμενί (Εσπανιόλ-Καμερούν), ενώ ακολουθούν εκείνα του Κούτσιακ (Λέγκια Βαρσοβίας – Σλοβάκος), Οτσόα (Αζαξιό – Μεξικό) και Ίζακσον (Αϊντχόφεν – Σουηδός).

Όπως γράφει η «SportDay», χθες κυκλοφόρησε ένα σενάριο που θέλει τον Αντώνη Νικοπολίδη να επιστρέφει στον Ολυμπιακό και να αναλαμβάνει κάποιο πόστο μέσα στην ομάδα. Συγκεκριμένα, ο παλαίμαχος τερματοφύλακας ενδέχεται να συνεργαστεί στο επίπεδο των ακαδημιών ή τις σχολές του συλλόγου, αν και παλιότερα υπήρχαν φήμες να αναλάβει τη θέση του γυμναστή των τερματοφυλάκων της ομάδας. Ωστόσο, αυτό το σενάριο δεν έχει πολλές πιθανότητες, αφού υπάρχει ο Αλέκος Ράντος.

Πηγή: sport-fm.gr