Στην πλευρά του πρίγκιπα Αλ Σαούντ πέταξε το μπαλάκι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης που φέρεται να υπέγραψε το μνημόνιο (MOU) και πλέον διαπραγματεύεται τον τρόπο καταβολής των χρημάτων που θα κληθεί να βάλει άμεσα ο επενδυτής.

Ο δικηγόρος του «Τζίγκερ» φέρεται να υπέγραψε το MOU αφού έκανε πρώτα κάποιες τροποποιήσεις και το παρέδωσε στον νομικό εκπρόσωπο του πρίγκιπα, Πάνο Πετρόπουλο. Ο εκπρόσωπος του Αλ Σαούντ, Βλάσης Τσάκας, μιλώντας στη SportDay επιφυλάχθηκε να πάρει θέση προτού ελεγχθούν από την πλευρά του πρίγκιπα οι αλλαγές, που πάντως σε πρώτο πλάνο δεν φαίνεται να εμποδίζουν τη συμφωνία. «Μας έχει προταθεί κάτι διαφορετικό. Δεν είναι αρνητικό, είναι κι αυτό προς μια θετική κατεύθυνση και κρίνεται αποδεκτό, αλλά πρέπει να δούμε κατά πόσο μας καλύπτει. Αφορά κυρίως τον τρόπο που θα καταβληθούν τα χρήματα. Θα το μελετήσουμε και θα απαντήσουμε», τόνισε.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης φέρεται να ζητεί από τον Σουλτάν Αλ Σαούντ να βάλει άμεσα 5 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ, ενδεχομένως και υπό τη μορφή χορηγίας, γιατί υπάρχει ανάγκη ρευστότητας και αν περιμένει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, θα περάσει και ο Νοέμβριος. Μετά την αύξηση, θα μπορεί να βάλει και τα υπόλοιπα 15 εκατ. ευρώ ο πρίγκιπας. Κάποιες άλλες πηγές θέλουν τον «Τζίγκερ» να επιθυμεί την εξασφάλιση της συμμετοχής του πρίγκιπα σε δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, συμμετέχοντας με 15 εκατ. ευρώ στην πρώτη και 55 εκατ. ευρώ στην επόμενη, ενώ η άλλη πλευρά έχει προτείνει να βάλει τώρα 20 εκατ. ευρώ και άλλα 50 εκατ. ευρώ μέχρι το καλοκαίρι.

Εξελίξεις αναμένονται από το Σαββατοκύριακο ή τη Δευτέρα, καθώς σήμερα και αύριο είναι αργία στη Σαουδική Αραβία. Πάντως ο Αλ Σαούντ δεν θα έρθει στην Αθήνα για το ματς με τον Εργοτέλη, παρότι είχε κλείσει πτήση για την Παρασκευή και είχε κάνει κράτηση για δύο βράδια σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Βουλιαγμένη. Ο λόγος είναι πως ο βασιλιάς της χώρας Αμπντουλάχ υποβλήθηκε σε επέμβαση και θα πρέπει να παραμείνει στο παλάτι.

Προχωρά της Arboris Capital

Παρότι το σίριαλ με τον πρίγκιπα βαίνει προς την ολοκλήρωσή του, στο ΔΣ της ΠΑΕ που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα ο Δημήτρης Γόντικας αναμένεται να πάρει την έγκριση από τους μετόχους (πιθανότατα πλην των αδερφών Γιαννακόπουλων) για εξουσιοδότηση της Arboris Capital να βρει επενδυτή. Είναι άγνωστο και αμφίβολο αν αυτή θα προλάβει κάτι τέτοιο, αλλά πιθανώς στον Παναθηναϊκό θέλουν να προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο η υπόθεση αυτή, για να επιταχυνθούν οι εξελίξεις με τον πρίγκιπα.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ συγκέντρωσε τους παίκτες μετά τη χθεσινή προπόνηση και τους ενημέρωσε για τις τρεις προτάσεις που έχουν γίνει στην ΠΑΕ, δίνοντας σαφές προβάδισμα στον πρίγκιπα Αλ Σαούντ, αφήνοντας ανοικτό το «παράθυρο» για την Arboris Capital, αλλά κλείνοντας την πόρτα στην Axiom Capital. «Θα ήταν παρακινδυνευμένο να σας πω ποιος θα πάρει την ομάδα, αλλά έχω την αίσθηση πως σύντομα θα υπάρχει θετική εξέλιξη. Δεν θέλω να ανησυχείτε, πιστεύω πως θα τα βγάλουμε πέρα. Να έχετε το μυαλό σας στο γήπεδο κι όλα θα πάνε καλά», είπε στους παίκτες.

Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ ρώτησε αν η διοίκηση θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της και απάντησε ο Γιώργος Καραγκούνης λέγοντας πως «… κανείς ποτέ δεν έχασε λεφτά από τον Παναθηναϊκό».

Αλλαγές εν όψει
Ο τραυματισμός του Λουκά Βύντρα και η αποβολή του Βίκτορ Βιτόλο οδηγούν σε αναγκαστικές αλλαγές τον Ζεσουάλδο Φερέιρα στην αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Εργοτέλη. Ο Κώστας Κατσουράνης και ο Στέργος Μαρίνος θα καλύψουν τα κενά στις θέσεις του αμυντικού χαφ και του δεξιού μπακ αντίστοιχα. Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες θέσεις, δεν αναμένονται εκπλήξεις. Ο Καπίνο θα παραμείνει κάτω από τα δοκάρια, ο Σπυρόπουλος θα καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας, οι Μπουμσόνγκ και Σαριέγκι θα είναι στόπερ (θέση διεκδικεί και ο Καντέ), ενώ ο Σιμάο θα βρίσκεται δίπλα στον Κατσουράνη στο κέντρο και μπροστά τους θα βρίσκονται οι Ζέκα, Κουίνσι, Λέτο και Κλέιτον.

Εκτός μάχης παραμένουν οι τραυματίες Σεϊταρίδης, Χριστοδουλόπουλος, Κοτσόλης και Νίνης, ενώ ο Τοτσέ συνεχίζει ατομικό πρόγραμμα και δύσκολα θα προλάβει. Αντίθετα ο Αντώνης Πετρόπουλος που απουσίασε από τη χθεσινή προπόνηση λόγω ίωσης αναμένεται να είναι διαθέσιμος.

* Ο Παναθηναϊκός ζήτησε με έγγραφό του το 5% των εισιτηρίων του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στις 30 Οκτωβρίου (περίπου 1.000-2.000 εισιτήρια). Αν αυτό θα γίνει δεκτό, θα αποφασιστεί στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας που θα γίνει τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: sportfm.gr