Στην κατανόηση των λόγων της μη κλήσης του στην Εθνική Γαλλίας όσο αυτός έπαιζε στον Παναθηναϊκο, ισχυρίστηκε πως κατάλαβε ο Τζιμπρίλ Σισέ.

«Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι το ίδιο ανταγωνιστικό με τα υπόλοιπα που παίζουν άλλοι επιθετικοί της ομάδας. Παρά το γεγονός πως έβαζα πολλά γκολ, τα άλλα παιδιά ήταν σε καλύτερο πρωτάθλημα. Aυτός θεωρώ πως είναι ο λόγος που δεν ήμουν στην ομάδα», είπε μεταξύ άλλων ο επιθετικός των «λατσιάλι».

Ο Γάλλος στράικερ με συνέντευξή του στην «Equipe» μίλησε για την επιστροφή του στους «τρικολορ», το πώς ένιωθε τον καιρό που έλειπε από την ομάδα, την προσαρμογή του στην Εθνική Γαλλίας αλλά και την ηλικία του, αφού η συζήτηση ξεκίνησε με τον Σισέ να λέει χαριτολογώντας:

«Όταν βλέπω τον Γιαν Εμβιλά που είναι μόλις 21 ετών και το 2002 ήταν 12… Εντάξει, δεν είμαι τόσο μεγάλος, αλλά…»

Αναλυτικά όσα είπε ο Τζιμπρίλ Σισέ στην γαλλική εφημερίδα

-Πίστευες στην επιστροφή σου στην εθνική ομάδα;
«Πάντα πίστευα ότι θα κληθώ ξανά. Αρχικά, η αντίδρασή μου ήταν “μου κάνουν πλάκα”, ενώ στη συνέχεια ένιωσα ικανοποίηση. Όταν όμως μου είπαν να προγραμματίσω το ταξίδι μου, τότε το συνειδητοποίησα. Περίμενα τόσο πολύ γι’ αυτό».

-Πώς ένιωθες όλο αυτόν τον καιρό που έλειπες;
«Ήταν δύσκολο να κάθομαι και να βλέπω την Εθνική και να μη συμμετέχω σε αυτήν. Είχα τα πάνω μου και τα κάτω μου, όμως πάντα ήμουν κοντά στην ομάδα. Είναι πολύ καλό το συναίσθημα της επιστροφής».

-Είπες ποτέ ότι δεν πρόκειται να αγωνιστείς ξανά με τη Γαλλία;

«Όχι, ποτέ δεν το είπα. Δεν είναι στον χαρακτήρα μου κάτι τέτοιο. Όταν θέλω πολύ κάτι, δίνω τα πάντα για αυτό. Αργότερα, αν κάποια στιγμή νιώσω ότι δεν μπορώ να προσφέρω, τότε εντάξει. Όμως αυτή τη στιγμή νιώθω ότι ακόμη μπορώ να προσφέρω».

-Κατανοείς τους λόγους πίσω από την απόφαση του Λοράν Μπλαν να μη σε υπολογίζει όσο έπαιζε στην Ελλάδα;
«Δεν είμαι χαζός, υπάρχουν λόγοι και τους καταλαβαίνω. Ακόμη και αν τα γκολ δεν έρχονται από μόνα τους, το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι και πολύ ανταγωνιστικό. Αγωνιζόμενος εκεί δεν ήταν εύκολο να ανταγωνιστώ με εκείνους που έπαιζαν στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Έκανα υπομονή και δούλεψα χωρίς να λέω πολλά».

-Ο Γκομίς είχε πάρει τη θέση σου στην Εθνική. Πιστεύεις ότι τα πράγματα μεταξύ σας θα είναι περίπλοκα τώρα;

«Όχι, νομίζω ότι ήταν κάτι φυσιολογικό. Με αυτά που κάνει τώρα, πώς γίνεται να μην κληθεί; Είναι λογικό».

-Πιστεύεις ότι θα προσαρμοστείς στο σύστημα που εφαρμόζει ο Λοράν Μπλαν;

«Απολύτως, αλλά μπορώ κι εγώ να προσθέσω κάποια πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας, όπως η πίεση ψηλά και το να κρατάω την μπάλα προκειμένου να ανέβει όλη η ομάδα. Πρέπει να δουλέψω, καθώς δεν γνωρίζω τους αυτοματισμούς της ομάδας».

-Στα 30 σου, δεν είναι αργά να γίνει αυτό;
«Φυσικά και όχι! Δεν έχω γεράσει».

-Έρχεσαι να βοηθήσεις σε μια δύσκολη στιγμή (σ.σ. λόγω των πολλών απουσιών) ή για να προσπαθήσεις να κερδίσεις μια θέση για το EURO;

«Από τη στιγμή που ο προπονητής με κάλεσε και πιστεύει ότι μπορώ να βοηθήσω, αν μπορώ να κερδίσω μια θέση για το EURO, θα τη δεχθώ ευχαρίστως».

Πηγή: sportfm.gr