Προφορική συμφωνία με τους εκπροσώπους της «Petit Chateau», προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες αγοράς μειοψηφικού πακέτου της ΑΕΚ, ανακοίνωσε η ΠΑΕ!

Στη συνάντησή τους στα Σπάτα, οι δύο πλευρές τα βρήκαν για τους όρους του σχετικού συμφωνητικού.

Αυτό, ωστόσο, θα υπογραφεί μόλις (κι εφόσον) τα βρουν και στον τρόπο που η εταιρεία θα «δείξει» τα 2 εκατ. ευρώ.

Οι συζητήσεις του Σταύρου Αδαμίδη με τους εκπροσώπους της εταιρείας (με αντικείμενο την αγορά του 30% των μετοχών) έγιναν στο ίδιο καλό κλίμα με το δείπνο που είχαν οι δύο πλευρές το βράδυ της Δευτέρας. Το γεγονός, δε, ότι στη σημερινή συνάντηση το «παρών» για λογαριασμό της «Petit Chateau» έδωσαν πέντε μεσολαβητές (τρεις Ιταλοί, ο Σέρβος μάνατζερ, Ζόραν Τέρζιτς κι ένας δικηγόρος με δικαίωμα υπογραφής) αν μη τι άλλο δείχνει το προχωρημένο των επαφών.

Σε αυτές, βασικός άξονας παρέμεινε η προϋπόθεση που θέτει η ΑΕΚ για… επίδειξη των 2 εκατ. ευρώ που αρχικά παρουσιάζεται διατεθειμένη να επενδύσει η εταιρεία (το σχέδιο κάνει λόγο για 8 επιπλέον εκατ. στη συνέχεια). Το θέμα, ωστόσο -και βασική εκκρεμότητα προς διευθέτηση- παραμένει ο τρόπος που θα γίνει αυτό.

Διότι την ώρα που η «Petit Chateau» υποστηρίζει πως μπορεί να παρουσιάσει το ποσό με τη μορφή τραπεζικών εγγυήσεων (πάντως, ούτε αυτό έχει γίνει ακόμα), η ΑΕΚ επιθυμεί την άμεση εισροή του στα ταμεία με τη μορφή ταμειακής διευκόλυνσης (η οποία θα μετοχοποιηθεί στη συνέχεια).

Μπορεί, λοιπόν, στην ανακοίνωση της ΠΑΕ να μη διευκρινίζεται αν και πως ικανοποιήθηκε (ή πρόκειται να ικανοποιηθεί) η συγκεκριμένη απαίτηση, ωστόσο γίνεται λόγος για προφορική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών «σχετικά με τη διαδικασία ελέγχου και εισόδου της ανωτέρω εταιρίας στη μετοχική σύνθεση», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Σε κάθε περίπτωση, είναι ξεκάθαρο πως το «deal» (το οποίο έχει ήδη αποτυπωθεί στα σχετικά έγγραφα) θα εξαρτηθεί απόλυτα από τον συγκεκριμένο όρο -ενδεχόμενη συμφωνία επί του οποίου θα επιτρέψει και τις υπογραφές μέσα στις επόμενες 2-3 μέρες.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ αναφέρει:

«Έγινε σήμερα συνάντηση στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ μεταξύ των εκπροσώπων της εταιρίας ”Petit Chateau SRL” και της Διοίκησης της ΠΑΕ.

Επήλθε προφορική συμφωνία σχετικά με τη διαδικασία ελέγχου και εισόδου της ανωτέρω εταιρίας στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Εφόσον προκύψει έγγραφη δεσμευτική συμφωνία θα δημοσιοποιηθούν οι όροι της».

πηγή: sportfm