Οι «γοργόνες» του Γιώργου Μορφέση κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Σαγκάη κάνοντας περήφανους όλους τους Έλληνες, και αποδεικνύοντας ότι στα δύσκολα έχουμε μεγάλη ψυχή και δεν σκύβουμε το κεφάλι!

Η πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αποτελεί τη μεγαλύτερη διάκριση του ελληνικού αθλητισμού σε ομαδικό άθλημα. Μέλος αυτής της ομάδας ήταν και η Μαρία Τσουρή, η οποία επέλεξε να μην πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, επικαλούμενη προσωπικούς λόγους.

Η Μαρία Τσουρή μίλησε στην «Espresso» για το μυστικό της επιτυχίας: «Υπάρχει πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Όλα τα κορίτσια είναι φίλες μεταξύ τους και το δέσιμο αυτό φαίνεται και στο παιχνίδι της ομάδας. Επίσης, τεχνικά είμαστε από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο, και φυσικά υπάρχει και ένας εξαιρετικός προπονητής, ο Γιώργος Μορφέσης. Εκ του αποτελέσματος πλέον, είναι ο πιο πετυχημένος Έλληνας προπονητής».

Όσον αφορά τον επόμενο στόχο της ομάδας, η τερματοφύλακας της Εθνικής πόλο λέει πως είναι να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς. «Παρ’ ότι είμαστε παγκόσμιες πρωταθλήτριες δεν κερδίζουμε απευθείας την πρόκριση. Αν βέβαια πιάσουμε καλή απόδοση δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο, όμως δεν παύει να είναι μια δοκιμασία. Από εκεί και ύστερα, η ομάδα θα προσπαθήσει να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, και γιατί όχι να βρεθεί κι εκεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου!»