Δεκαέξι προληπτικές προσαγωγές στην Πέλλα κατά τη διάρκεια της ομιλίας Κουβέλη

Οι προσαχθέντες κατέθεσαν μηνύσεις


ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
10:31
04/03/2019
Δεκαέξι προληπτικές προσαγωγές στην Πέλλα κατά τη διάρκεια της ομιλίας Κουβέλη
54
loading

Σε 16 προληπτικές προσαγωγές προχώρησε την Κυριακή η Αστυνομία στο δημαρχείο Πέλλας στα Γιαννιτσά, κατά τη διάρκεια ομιλίας του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη, προκειμένου να μην δημιουργηθούν επεισόδια. Ο κ. Κουβέλης είχε μεταβεί στα Γιαννιτσά για να παραβρεθεί σε εκδήλωση μνήμης για την αγωνίστρια της Δημοκρατίας και της Αριστεράς Ουρανία Νιζαμίδου.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοστελίδα logospellas.gr τα 16 άτομα κρατήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Γιαννιτσών για περισσότερες από 2,5 ώρες. Την ώρα της άφιξης του κ. Κουβέλη στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η Τροχαία προχώρησε και σε αποκλεισμό δρόμων.

Οι 11 από τους 16 προσαχθέντες κατέθεσαν μήνυση.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της μήνυσης

«Ενώπιον του κ  Εισαγγελέως Πρωτοδικών Γιαννιτσών

(δια του κ. Διοικητή  του ΑΤ Γιαννιτσών)

Μηνυτήρια Αναφορά

Κατά παντός  αρμοδίου υπευθύνου

Αξιότιμε κ Εισαγγελεύ

Άπαντες οι μηνυτές είμαστε Έλληνες πολίτες  που έχουμε εκπληρώσει το καθήκον μας προς την  πατρίδα, όχι μόνο με τη στρατιωτική μας θητεία, αλλά και με την ενεργό συμμετοχή μας σε όσα για την προστασία αυτής επιτάσσει το Σύνταγμά μας.

Τα δε στοιχεία μας είναι γνωστά στις αρχές, όπως είναι και γνωστό ότι μας ενώνει  όλους μας  η αγάπη για την πατρίδα και η ενεργός συμμετοχή μας στις νόμιμες συναθροίσεις –  συλλαλητήρια των Ελλήνων πολιτών κατά της κατάπτυστης και προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών τα αποτελέσματα της οποίας κατά της εθνικής ακεραιότητας της πατρίδας μας είναι ήδη ορατά από ημερών.

Σήμερα 03/03/2019 περί ώρα  11:00πμ στα Γιαννιτσά  ήταν προγραμματισμένη κλειστή  εκδήλωση, στο Δημαρχείο Πέλλας,  με ομιλητή τον Φώτη Κουβέλη, θιασώτη της Συμφωνίας των Πρεσπών, στην οποία  όπως πληροφορηθήκαμε, θα ήταν παρόντες και οι Βουλευτές Πέλλας, ομοίως υπέρμαχοι της παραπάνω συμφωνίας την οποίας και εψήφισαν προσφάτως στην Βουλή κκ Τζάκρη και Σηφάκης. Άπαντες οι υπογράφοντες από τον 1ο έως τον 7ο, ήμασταν εντός  ή πλησίον καταστήματος ΚΑΦΕ πλησίον του Δημαρχιακού  Μεγάρου στη Συμβολή  των οδών Χατζηδημητρίου και Εθνικής Αντίστασης και οι λοιποί από τον 8ο έως τον 11ο ήμασταν λίγα μέτρα μακρύτερα  επί  της οδού  Χατζηδημητρίου, έξω από το κατάστημα της ΑΛΦΑ Τράπεζας.

Άνευ λόγου  και αιτίας, άνδρες με πολιτική περιβολή οι οποίοι μας δήλωσαν ως ιδιότητα τους αυτή του αστυνομικού Ασφαλείας, μας προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ  ΠΡΟΣΑΓΩΓΗΣ περί ώρα 10.00 π.μ τους από 1ο έως 7ο, και περί ώρα 11:00  τους λοιπούς από 8ο έως 11ο, μαζί με άλλους συμπολίτες μας. Με την  άφιξη μας στο Αστυνομικό τμήμα Γιαννιτσών πληροφορηθήκαμε ότι έλαβε χώρα προσαγωγή μας για προληπτικούς λόγους εν όψει της εκδήλωσης με ομιλητή τον Φώτη Κουβέλη, η οποία  δεν  θα έληγε χωρίς την αναχώρηση αυτού από τα Γιαννιτσά και ότι οι αστυνομικοί που μας προσήγαγαν εκτελούσαν όπως μας δήλωσαν (αορίστως)  εντολές ανωτέρων, πέραν των ορίων του Α.Τ Γιαννιτσών, χωρίς αυτοί να κατονομαστούν.

Στο Αστυνομικό τμήμα Γιαννιτσών παραμείναμε έως  τις 13.15, όπου μας πληροφόρησαν ότι είμαστε πλέον ελεύθεροι όπως και οι λοιποί προσαχθέντες πλην ημών.

Επειδή οι παραπάνω πρωτόγνωρες και πρωτοφανείς πρακτικές των άνευ λόγου και αιτίας προσαγωγών και διαπόμπευσης δημοκρατικών πολιτών που το κοινό τους γνώρισμα και τίποτα άλλο είναι μόνο η αγάπη για την πατρίδα (και αυτό ήταν η αιτία της προσαγωγής και παράνομης κατακράτησής μας)  δεν αρμόζουν σε ελεύθερη δημοκρατική χώρα, όπως την πατρίδα μας (έως τώρα τουλάχιστον) και θυμίζουν τη Ναζιστική Γερμανία, την Αλβανία του Χότζα και τα Σκόπια επί Τίτο.

Επειδή  σε ουδεμία ενέργεια προβήκαμε που να δικαιολογείται  η προσαγωγή μας και ο διασυρμός μας  ενώπιον  των συμπολιτών μας  κάτι  το οποίο μας έχει θίξει και προσβάλει βαθύτατα.

Επειδή από τις παραπάνω πράξεις των αρμοδίων πολιτικών και αστυνομικών προκύπτει  σωρεία παραβιάσεων του Συντάγματος που προστατεύει την ελευθερία της προσωπικότητας εκάστου Έλληνα πολίτη και του Π.Κ από την στιγμή  όπου άνευ λόγου και αιτίας  και μπροστά στα μάτια δεκάδων συμπολιτών μας  λες και ήμασταν καταζητούμενοι  για εγκλήματα του Π.Κ μας προσήγαγαν  οι προαναφερόμενοι αστυνομικοί εκθέτοντάς μας  στους ευρισκομένους πλησίον μας συμπολίτες μας και προσβάλλοντας κατ’ αυτό τον τρόπο  βάναυσα την προσωπικότητά μας,

Ακολούθως δε, μας κατακράτησαν παρανόμως στο Αστυνομικό Τμήμα Γιαννιτσών έως τις 13.15.

Εκ των παραπάνω προκύπτει ότι στα Γιαννιτσά Πέλλας  από ώρα 10.00 πμ για τους από 1ο έως και 7ο ο και  από 11.00 πμ για τους από 8ο έως  11 ο έως τι 1.15  με τις  παραπάνω εις βάρος μας  πράξεις τελέσθηκαν από τους  φερόμενους  ως προϊστάμενους των υπηρετούντων  αστυνομικών υπαλλήλων στο Αστυνομικό  και στο Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών τα αδικήματα  της παράβασης  καθήκοντος (ΠΚ 259 της κατάχρησης εξουσίας (ΠΚ 239 παρ. 2), καθώς και της παράνομης κατακράτησής μας επί  1 και 2 τουλάχιστον  ώρες (ΠΚ 325) και της ηθικής αυτουργίας  στην τέλεση  αυτών  των  όποιων αστυνομικών  και πολιτικών προϊσταμένων  διέταξαν  την  προληπτική  προσαγωγή μας  και κράτηση μας  έως  τι ς 13.15 .  ώρα στο Α.Τ Γιαννιτσών μαζί με άλλους συμπολίτες μας παρότι δεν συνέτρεχαν νόμιμες προϋποθέσεις σύλληψής μας ή για άλλους λόγους (!), προσαγωγής μας, δεν είχαμε τελέσει κανένα αδίκημα, ούτε υπήρχε υπόνοια τέλεσης αδικήματος ουδενός εξ ημών».

Για όλους αυτούς  τους λόγους και με την επιφύλαξη εκάστου νομίμου δικαιώματος μας ενώπιον των αστικών δικαστηρίων, των διοικητικών και δικαστικών αρχών.

Μηνύουμε τους αγνώστους σε μας, υπευθύνους αστυνομικούς και πολιτικούς προϊσταμένους που έδωσαν  τις σχετικές εντολές στους άνδρες του Τ.Α Ασφαλείας Γιαννιτσών για την προσαγωγή μας και παρακράτηση μας παρανόμως για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος (ΠΚ 259), της κατάχρησης εξουσίας (ΠΚ 239 παρ. 2), καθώς και της παράνομης κατακράτησής μας από τις  10.00 π.μ για τους  1ο έως και 7ο  και  από τις 11:00πμ για τους 8ο έως και 11ο (ΠΚ 325) στο Α.Τ Γιαννιτσών ως τις 13.15, παρότι δεν συνέτρεχαν νόμιμες προϋποθέσεις σύλληψής μας ή για άλλους λόγους (!), προσαγωγής μας, δεν είχαμε τελέσει κανένα αδίκημα, ούτε υπήρχε υπόνοια τέλεσης αδικήματος ουδενός εξ ημών»

Αιτούμεθα την ποινική δίωξη και τιμωρία τους και επιφυλασσόμενοι του δικαιώματός μας για την παράσταση μας ως πολιτικώς ενάγοντες για τη χρηματική μας ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που έχουμε υποστεί από τις παραπάνω παράνομες και άδικες κατά ημών πράξεις και του διασυρμού μας ενώπιον των συμπολιτών μας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

54
σχόλια
 1. avatar 5rytg4er

  νύχτα θα φύγετε ρε άπλυτοι

 2. avatar Ελλην ιθαγενης

  Καντε και μερικα γκουλαγκ για να στελνετε εκει τους "προληπτικα συλληφθεντες" για να εχουμε ολοκληρωμενο το πακετο της Σοβιετικοποιησης της Ελλαδας. Μην κανετε κι εδω μισες δουλειες!

 3. avatar Left4ever

  Εγω παλι πιστευω οτι ολα ειναι ειναι μερος της ακροδεξιας προπαγανδας που σπερνει την διχονοια στον λαο της χωρας και οι εχθροι με την ακροδεξια ρητορικη τους ειναι διατεθιμενοι να καταργησουν την Δημοκρατια οπως μας προσφερε το Κομμα και ο λαοφιλες Ηγετης.Ποτε ξανα φασισμος και καλυτερα οι νοσταλγοι των ΣΣ να πανε πισω στης φωλιες τους μαζι με τα αλλα αυγα του φιδιου.

 4. avatar Για να “ανακαλύψουν” κάποιοι ότι υπάρχει ο αριστερός φασισμός που σε συλλαμβάνει για κάτι που ακόμα δεν έκανες και που αυτοί υποθέτουν ότι θα κάνεις!

  Απολαύστε τον....

 5. avatar Gym maniac

  Έχει ποινικοποιηθεί και απαγορευτεί κάθε συγκέντρωση ή διαδήλωση όσων διαφωνούν με την χούντα του συριζα. Και όλα αυτά για 20-25 παπουδια που μαζεύτηκαν για να ακούσουν τον Κουβέλη!! Εάν νομίζουμε πως με την τρομοκρατία την βία και τα χημικά θα φοβίσουν τον λαό είναι γελασμενοι και θα το βρουν μπροστά τους. Ο Κουβέλης με τα 25 παπουδια σε ομιλία και η νεολαία στα κρατητήρια.

 6. avatar έτσι θέλουν

  τα συριζοφασιστόμουτρα, τα ξεφτιλισμένα ξεπλύματα του σταλινισμού: μηνύσεις και αγωγές αποζημιώσεως σωρηδόν. Να μην ξέρουν ποιον να πρωτοπληρώσουν τα ξεπεσμένα ορφανά του φασίστα Στάλιν

 7. avatar Αντιγράφω από άρθρο της Κα8ημερινής:

  ''...Στα πρώτα μέτρα του καθεστώτος συμπεριλήφθηκαν η απαγόρευση συγκεντρώσεων και απεργιών, η διάλυση κομμάτων και σωματείων, η χρήση εκτάκτων στρατοδικείων για την απονομή ποινικής δικαιοσύνης και η καθαίρεση και εκτόπιση εκλεγμένων αρχόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με αυτόν τον τρόπο, η χούντα κατάφερε να θέσει υπό πλήρη έλεγχο τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα πανεπιστήμια, τους δήμους, τους συνεταιρισμούς, ενώ εξαιρετικά σημαντικές για την εξουδετέρωση πιθανών εστιών ανατροπής ήταν οι εκτενείς διώξεις αξιωματικών του Στρατού (οι αποτάξεις και συνταξιοδοτήσεις το 1967 άθροισαν αριθμό ίσο με το ένα έκτο του συνόλου των αξιωματικών). Επιπροσθέτως, ιδιαίτερη σημασία έδωσαν οι επικεφαλής της δικτατορίας στον έλεγχο του Τύπου, με τη λογοκρισία και τις διώξεις εναντίον εφημερίδων, εκδοτών και δημοσιογράφων να λαμβάνουν μεγάλες διαστάσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί και η αναδιοργάνωση του γραφείου του πρωθυπουργού ώστε να αποκτήσει ολοκληρωτικό έλεγχο σε όλα τα κυβερνητικά τμήματα ο Γεώργιος Παπαδόπουλος.''
  Βρείτε τις ομοιότητες! Κοντεύετε, συντρόφοι, κοντεύετε!

  1. avatar Ελληνοαμερικανος

   Ο Παπαδόπουλος σας ξεβρωμίσε αλλά είστε αχαριστοςς λαος και για τιμωρία τώρα Παπαδόπουλο θα λετε και θα κλαιτε

 8. avatar αααααααα

  πρωτη φορα αριστερα δεβν θελατε?

 9. avatar Aimilios

  η παλια χουντα τελικα, τι διαφορετικο εκανε απο την σημερινη χουντα;;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει