Για την πορεία των ερευνών στην υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα και την Ρούλα Πισπιρίγκου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star της Δευτέρας (11/4) ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

Ο έμπειρος Ταξίαρχος εν Αποστρατεία δηλώνει πως υπάρχει ακόμα κενό στην υπόθεση, όσον αφορά στο κίνητρο της δολοφονίας της Τζωρτζίνας, ενώ ελπίζει αυτό να λυθεί από τις ανακριτικές αρχές.

Ξεκαθαρίζει πως η κεταμίνη είναι πολύ εύκολο να βρεθεί: «Κεταμίνη μπορεί να βρει και οποιοσδήποτε στη μαύρη αγορά και στην πιάτσα των ανθρώπων που κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών. Εδώ όμως συνεχίζουμε να βλέπουμε το ίδιο έργο. Βλέπουμε ένα ζευγάρι που είχε δώσει μια κοινή συνέντευξη καθόλα αγαπημένο, έτσι έδειχναν. Μετά τη σύλληψή της, βλέπουμε μια διάσταση απόψεων στα ΜΜΕ. Στην κατάθεση του, όμως ο Μάνος Δασκαλάκης στηρίζει τη σύζυγό του. Άλλα είπε στην κατάθεσή του και άλλα λέει δημόσια» υπογράμμισε ο κ. Κατερινόπουλος.

Ο ίδιος είπε πως η νέα ιατροδικαστική εξέταση που διατάχθηκε για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας πρέπει να διευκρινιστεί περαιτέρω.

«Για τους άλλους δύο θανάτους που διατάχθηκε έρευνα, από ποιους θα γίνει η έρευνα; Αυτό είναι ένα θέμα που μπορεί να δημιουργήσει δυσλειτουργίες».

Συνολικά, θεωρεί πως η υπόθεση έχει καθυστερήσει υπέρ του δέοντος.

«Κάθε πολίτης οφείλει να ενημερώνει τις αρχές όταν υποψιάζεται την τέλεση κάποιου εγκλήματος. Το Χαμόγελο του Παιδιού είναι μια ΜΚΟ, δεν είναι δημόσια αρχή. Οι γιατροί όφειλαν να ενημερώσουν ή την αστυνομία η τον εισαγγελέα. Ίσως τα πράγματα να ήταν τελείως διαφορετικά».

«Είδαμε και τον πατέρα που ζητούσε από τον καθηγητή να μπει το παιδί στη ΜΕΘ για να ενυδατωθεί. Φαίνεται πως δεν έχει μόνο η μάνα ιατρικές γνώσεις, αλλά και ο πατέρας. Ζητάει την είσοδο στη ΜΕΘ για ενυδάτωση. Ακούσατε, ακούσατε… με συγχωρείτε, δεν έχω ιατρικές γνώσεις τουλάχιστον αυτές που φάνηκε να έχουν η κατηγορούμενη, αλλά και ο πατέρας» σχολίασε.