Ένας 37χρονος αλλοδαπός οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Αστυνομικοί που περιπολούσαν χθες το απόγευμα εντόπισαν ένα 4χρονο αλλοδαπό αγοράκι να περιφέρεται ασυνόδευτο στο κέντρο της πόλης. Αφού το πλησίασαν, το μετέφεραν στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου και στη συνέχεια, μετά από έρευνες, εντόπισαν τον πατέρα του που νομίμως κατοικεί στο Ρέθυμνο, τον οποίο και συνέλαβαν.

Σε θέματα που αφορούν ανήλικους και παιδιά, η αστυνομική διεύθυνση στο Ρέθυμνο, δείχνει μεγάλη ευαισθησία και για το λόγω αυτό, οι εντολές από πλευράς του γενικού αστυνομικού διευθυντή Κρήτης, Φώτη Γεωργουλόπουλου, είναι σαφείς και αφορούν σε τακτικούς ελέγχους σε πλατείες, κέντρα ψυγαγωγίας, χώρους διασκέδασης και εντευκτήρια.

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθη από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, πρωινές ώρες χθες και οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα, Έλληνας ηλικίας 48 ετών, για παραβάσεις που αφορούν στα Μέτρα Προστασίας Ανηλίκων.

Ο συγκεκριμένος, ως υπεύθυνος καταστήματος, είχε επιτρέψει την είσοδο, παραμονή και κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, σε δύο ανήλικες ελληνικής καταγωγής οι οποίες δε συνοδεύονταν από γονείς ή κάποιον κηδεμόνα.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι στην πόλη του Ρεθύμνου, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβάσεις εισόδου, παραμονής και κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών από ανηλίκους, είναι τακτικοί και όπως έχει τονιστεί επανειλημμένα από την Αστυνομική Διεύθυνση, δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα σε τέτοιου είδους παραβάσεις και οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί.