«Πολύ κοντινό μου πρόσωπο πήγε στο Κέντρο Υγείας περιοχής κοντά στην Αθήνα για να εξεταστεί από το γιατρό που εφημέρευε. Ο φίλος μου πονούσε. Ο γιατρός τον εξέτασε και του είπε στο τέλος της εξέτασης να τον πάει στο νοσοκομείο ο άνθρωπος που τον είχε συνοδεύσει στο κέντρο Υγείας. Ούτε καν μπήκε στη διαδικασία να καλέσει το ασθενοφόρο που βρίσκεται μόνιμα στην περιοχή αφού σε αυτήν υπάρχει κέντρο του ΕΚΑΒ» αναφέρει στο newsbeast ο καταγγέλλων, ο οποίος θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του.

«Θέλετε να μάθετε τη συνέχεια; Ο ασθενής πήγε συνοδευόμενος από συγγενή του στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς και μπήκε στην εντατική. Έπαθε έμφραγμα και όταν οι γιατροί ρώτησαν αν είχε εξεταστεί, ο άνθρωπος που τον συνόδευσε, ανέφερε τι είχε συμβεί στο κέντρο Υγείας».

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για μία ακόμη φορά, αποδεικνύεται ότι νοσεί. Ασθενείς σφαδάζουν από τους πόνους και επισκέπτονται Κέντρα Υγείας διαφόρων περιοχών για να τους εξετάσουν γιατροί. Τα αποτελέσματα, κάποιες φορές είναι θετικά, κάποιες άλλες όμως όχι λόγω της ανικανότητας των γιατρών, όπως καταγγέλλουν συγγενείς και φίλοι των παθόντων. Και το παραπάνω περιστατικό, δεν είναι το πρώτο ούτε θα είναι το τελευταίο που συμβαίνει στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας.