Ελεγκτές μπλόκαραν τόνους χαλασμένων προϊόντων στο λιμάνι του Πειραιά. Διαβρωμένες κονσέρβες με αλλοιωμένο περιεχόμενο, τυροκομικά ανεπαρκώς συντηρημένα, μεταλλαγμένες ζωοτροφές, ληγμένα μπαχαρικά και ξηροί καρποί και εσπεριδοειδή σε προχωρημένο στάδιο σήψης ήταν έτοιμα να διοχετευθούν στην ελληνική αγορά.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, ο οποίος ξεκαθάρισε: «Συνεχίζουμε να δίνουμε με σεβασμό στον πολίτη καταναλωτή τη σκληρή μάχη για την προστασία των δικαιωμάτων του και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Με συνεχείς ελέγχους σε όλα τα σημεία της αγοράς, αγωνιζόμαστε για να διασφαλίσουμε την ποιότητα της διατροφής μας, αποτρέποντας ακατάλληλα για κατανάλωση προϊόντα να καταλήξουν στο πιάτο του καταναλωτή».

Τα τελευταία χρόνια οι ελεγκτές έχουν καταφέρει μεγάλα «χτυπήματα» κατά των ακατάλληλων προϊόντων και μόλις πριν λίγες ημέρες, συγκεκριμένα στις, 24 Αυγούστου, οι γεωπόνοι της Διεύθυνσης Γεωργίας της Νομαρχίας Πειραιά εντόπισαν και κατάσχεσαν 25 τόνους μουχλιασμένων λεμονιών και αλλοιωμένων σπαραγγιών.