Υποσιτισμένοι μαθητές σε σχολεία του Βόλου

Μόνο σε ένα Δημοτικό του Βόλου δώδεκα κρούσματα


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10:21
24/03/2012
Υποσιτισμένοι μαθητές σε σχολεία του Βόλου
2
loading

Νέα στοιχεία βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, τα οποία έρχονται να αποτυπώσουν με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο ότι ολοένα και περισσότερο διαρρηγνύεται ο κοινωνικός ιστός στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Οι υποδομές του Δήμου και της Πολιτείας, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπευθύνων, δεν επαρκούν, όπως όλα δείχνουν, για να αντισταθούν αποτελεσματικά στο τσουνάμι της ανθρώπινης δυστυχίας, που πλήττει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού. Είναι κάτι που πλέον δεν ελέγχεται, δήλωσε στην εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» αρμόδια πηγή του Δήμου Βόλου, σε μία έκρηξη ειλικρίνειας της έντασης των προβλημάτων που ζει από κοντά η ίδια σε καθημερινή βάση.

Την ίδια στιγμή άλλη αρμόδια πηγή του Δήμου δήλωσε χθες στην εφημερίδα «Ταχυδρόμο» ότι μόνο σε ένα Δημοτικό Σχολείο του Βόλου εντοπίστηκαν δώδεκα μικροί μαθητές να υποσιτίζονται. Ο αριθμός μόνον τυχαίος δεν είναι, καθώς έγινε, όπως λέει, στο πλαίσιο αναζήτησης τέτοιων περιστατικών από ειδικούς παιδαγωγούς των παιδικών σταθμών του Δήμου που περιήλθαν όλα τα Δημοτικά του Βόλου και της Νέας Ιωνίας και οι οποίοι σε συνεργασία με τους Διευθυντές επιχείρησαν να εντοπίσουν τα παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Σημαντικό πρόβλημα με υποσιτιζόμενα παιδιά εντοπίστηκε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και σε Δημοτικό Σχολείο της Νέας Ιωνίας. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών του ΝΠΔΔ του Δήμου Βόλου αποφάσισε όπως για τα συγκεκριμένα παιδιά παρασκευάζονται επιπλέον μερίδες φαγητού για τη διατροφή τους. ανάλογες κινήσεις γίνονται και από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Βόλου. Ήδη από την περασμένη εβδομάδα έχουν αποσταλεί επιστολές σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τις οποίες ζητείται από τους Διευθυντές των σχολείων να δοθούν στοιχεία για τους μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα επαρκούς σίτισης.

Στις περιπτώσεις αυτές ζητείται από τους Διευθυντές να δοθούν στο Δήμο πρόσθετα στοιχεία για την οικογενειακή κατάσταση των μαθητών, προκειμένου, όπου κρίνεται αναγκαίο, να προστρέξουν για βοήθεια οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου. Απαραίτητη προϋπόθεση, σύμφωνα με στέλεχος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου, είναι και οι δύο γονείς να είναι άνεργοι ή ο ένας άνεργος και ο άλλος να αντιμετωπίζει προβλήματα αναπηρίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar AD

    ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ !! ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΔΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ !!

  2. avatar meleka

    ας επικοινωνήσουν οι αρμόδιοι του δήμου βόλου και οι διευθυντές των σχολείων με την τοπική εκκλησία ώστε να προσπαθήσουν από κοινού να βοηθήσουν αποτελεσματικότερα.....γιατί αν δεν συνεργαστούμε όλοι μεταξύ μας......δεν θα υπάρξει βελτίωση....ούτε καν επιβίωση.....κι όπως έλεγε ο Μακρυγιάννης \"Πρέπει να φτάσουμε στο εμείς κι όχι στο εγώ\"......σοφία ανεπηρέαστη από τον χρόνο.....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει