Σε πρωτόγονες και άθλιες συνθήκες ζει, σε ισόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας στη Μυτιλήνη, τριμελής οικογένεια.

Ένας πατέρας με ψυχολογικά που πνίγει στο αλκοόλ την καθημερινότητά του, μια μάνα που επίσης πίνει, καπνίζει και αντιμετωπίζει -όπως λέει- προβλήματα υγείας, και ένα 18χρονο κορίτσι που μεγάλωσε μέσα σε σπίτι – τρώγλη μαζί με γάτες, μέσα στη δυσωδία. Αυτό το 18χρονο κορίτσι, οι γείτονες έχουν μήνες να δουν να βγαίνει από το σπίτι. Κρούουν των κώδωνα του κινδύνου και ζητούν την παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών της πολιτείας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Εμπρός»

Η οικογένεια αυτή έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις κοινωνικές υπηρεσίες, που παρενέβησαν για να προστατέψουν το ανήλικο τότε κορίτσι της οικογένειας. Μάλιστα για κάποια χρόνια, το παιδί φιλοξενούνταν στο ίδρυμα θηλέων της Μητρόπολης.

Η μητέρα της είχε καταδικαστεί μαζί με τον σύζυγό της για σωματική και ψυχολογική βία στο κορίτσι όταν η πεθερά της τους είχε καταγγείλει ότι της δίνουν ψυχοφάρμακα!

«Το χέρι της μοιάζει με ένα λεπτό κλαδί δέντρου», λέει η μητέρα της. «Δεν έχουμε να φάμε, πώς να ζήσει αυτό το παιδί;» συνεχίζει η ίδια.

Από την είσοδο του σπιτιού, μπορεί να συμπεράνει κανείς τις συνθήκες που επικρατούν μέσα στο σπίτι. Το τζάμι της πόρτας είναι σπασμένο και πρόχειρα καλυμμένο με ένα πανί. Τα παράθυρα ερμητικά κλειστά, σωροί από ρούχα και σκουπίδια στο πάτωμα και μια έντονη άσχημη μυρωδιά αναμεμειγμένη με τη μυρωδιά του ούζου, αναδύεται μόλις ανοίξει η πόρτα του σπιτιού.

Μόλις την περασμένη Κυριακή, η μητέρα κατήγγειλε στην Εισαγγελία ότι ο σύζυγός της αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, δεν παίρνει τη θεραπεία του και είναι ανάγκη να εισαχθεί σε ίδρυμα. Αστυνομικοί πήγαν να τον πάρουν αλλά τελικά γύρισε και πάλι στο σπίτι.