Τρία με τέσσερα εικοσιτετράωρα θα χρειαστούν οι γιατροί προκειμένου να μιλήσουν με σιγουριά για την κατάσταση της υγείας του 31χρονου διαδηλωτή -που χτυπήθηκε στη χθεσινή διαδήλωση – ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος και υπό καταστολή, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου, Χρήστο Ρέσσο, η κατάσταση της υγείας του ασθενούς παραμένει αμετάβλητη και ο τραυματίας εμφανίζει «εμμονή του ήπιου μετατραυματικού εγκεφαλικού οιδήματος, όπως επίσης και παρουσία λίγων αιματηρών στοιχείων στην περιοχή του αφαιρεθέντος αιματώματος».

Στο πλευρό του άτυχου 31χρονου, που, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι φοιτητής και κάνει μεταπτυχιακό στη φωτογραφία, παραμένουν οι γονείς του.

Τον 31χρονο επισκέφθηκε το πρωί, ο ιατροδικαστής, Βασίλης Δημόπουλος, προκειμένου να συντάξει έκθεση, αλλά η κλινική κατάσταση του ασθενούς δεν το επέτρεψε.

Στο νοσοκομείο πήγαν χθες προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του ασθενούς, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Ηρώ Διώτη.

Σήμερα τους γιατρούς, επισκέφθηκε ο βουλευτής της «Δημοκρατικής Αριστεράς», Θανάσης Λεβέντης, ο οποίος σε δηλώσεις του κατήγγειλε τη βία από όπου προέρχεται και ευχήθηκε να είναι τα τελευταία βίαια γεγονότα.

Σημειώνεται ότι χθες στο νοσοκομείο προκλήθηκε ένταση και διαπληκτισμοί από ομάδα περίπου 50 ατόμων, όταν αστυνομικοί με τον Εισαγγελέα Πειραιά πήγαν για προανάκριση, καθώς στο νοσοκομείο νοσηλεύονται άλλοι 4 τραυματίες, που, σύμφωνα με τους γιατρούς, η γενική τους κατάσταση δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.