Στην Θεσσαλονίκη ξεκίνησε πρόγραμμα στειρώσεων για αδέσποτες γάτες, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εθελοντικά κτηνίατροι, οι οποίοι στειρώνουν δωρεάν δύο φορές την εβδομάδα και επικουρικά και τρίτη φορά.

Αν έχετε αδέσποτες γάτες που φροντίζετε και πρέπει να στειρωθούν, το μόνο που πρέπει να καλύψετε είναι τα φάρμακα, που κοστίζουν 15 ευρώ για τα θηλυκά και 10 ευρώ για τα αρσενικά.

Όποιος ενδιαφέρεται να κλείσει ραντεβού για να στειρωθούν και να αποπαρασιτωθούν οι αδέσποτες – και μόνο- γατούλες που έχει υπόψην του, μπορεί να επικοινωνήσει στο 6932485481 αυστηρά μόνο 6-9 το απόγευμα.

Η ομάδα που διοργανώνει τις στειρώσεις μπορεί να σας βοηθήσει να πιάσετε αδέσποτες γατούλες με ειδικές γατοπαγίδες και σωστό χειρισμό. Επίσης, αν θέλετε να βοηθήσετε εθελοντικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους.

Είναι πρόγραμμα αποκλειστικά εθελοντικό, παρότι θα έπρεπε να φροντίζει γι αυτό ο Δήμος. Η ίδια ομάδα κατάφερε το 2010 να στειρώσει στη Θεσσαλονίκη 782 γάτες και στην Αθήνα 463 γάτες.