«Αφού δεν μπορούμε να πείσουμε για το ότι εμείς είμαστε άριστοι και τα κάνουμε όλα σωστά, τότε ας προσπαθήσουμε να πούμε ότι όλοι ίδιοι είμαστε». Κάπως έτσι θα μπορούσαν να είναι τα επικοινωνιακά non paper που στέλνει το Μέγαρο Μαξίμου σε όσους (πολιτικούς και δημοσιογράφους) αναλαμβάνουν να εξωραΐσουν την κυβερνητική πολιτική. Μόνο που πλέον οι πολίτες είναι «ψυλλιασμένοι» και καταλαβαίνουν ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Για να τα πούμε με το όνομα τους:

  • Η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή που χρωστά πάνω από 400 εκατ. ευρώ στις τράπεζες (αυτές που ανακεφαλαιοποιήσαμε όλοι τρείς φορές). Ο ΣΥΡΙΖΑ δε χρωστά τίποτα.
  • Η Νέα Δημοκρατία έχει δώσει πάνω από 10 δισ. ευρώ με απευθείας αναθέσεις… O ΣΥΡΙΖΑ το κατάγγειλε.
  • Τα μέλη της κυβέρνησης χρωστούν συνολικά πάνω από 13 εκατ. ευρώ. Ο κ. Μητσοτάκης και η σύζυγός του χρωστούν στις τράπεζες 1.295.926 ευρώ. Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Στυλιανίδης χρωστά 1.535.751 ευρώ, ο υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης χρωστά 1.234.271 ευρώ, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης, 1.037.238,38 ευρώ, ο υπουργός Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης 557.000 ευρώ.
  • Την κυβέρνηση στήριξαν και στηρίζουν μεταξύ άλλων ο κ. Πάτσης και ο κ. Καπάτος (των πλειστηριασμών), ο κ. Παπαθανάσης (του «κουρέματος» 97,5%), η κα Νικολάου (το ΣΔΟΕ διαπίστωσε ζημιά 2 εκατ. ευρώ από τις απευθείας αναθέσεις που υπέγραψε), ο κ. Μαραβέγιας (που θέλει να επενδύει με «αέρα»).
  • Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη περιλαμβάνει ιδιωτικοποιήσεις όλων (προσφάτως και το νερό), υποβάθμιση της υγείας (το είδαμε στην πανδημία με τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς), υποβάθμιση της παιδείας (λεφτά υπάρχουν μόνο για να προσληφθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία), του πολιτισμού (εδώ υποβαθμίζει τα πτυχία) την ίδια ώρα που κυριολεκτικά θησαυρίζουν οι ελάχιστοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα «ουρανοκατέβατα κέρδη» που ανακοίνωσε ο όμιλος HelleniQ Energy (πρώην ΕΛ.ΠΕ.) ανήλθαν στο 1,3 δισ. ευρώ το 2022, με 57% αύξηση τζίρου για… μειωμένες ποσότητες καυσίμων (-6%) σε σχέση με το 2021! Ανάλογη ήταν και η κερδοφορία του Ομίλου της Motor Oil.

Απέναντι σε όλα αυτά η επικοινωνιακή ομάδα παραγωγής fake news της ΝΔ επιδιώκει να παρουσιάσει ως δήθεν «σκάνδαλα» απόλυτα νόμιμες δραστηριότητες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Θυμάται ακόμα το σπίτι που ενοικιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Σούνιο (το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ψευδείς και συκοφαντικές τις σχετικές αναρτήσεις του δημοσιογράφου και εκδότη των Παραπολιτικών, Γιάννη Κουρτάκη) και το δάνειο που έλαβε η σύζυγος του Γιάννη Ραγκούση και το οποίο έχει εξοφληθεί πλήρως και χωρίς «κούρεμα»…

Καταλαβαίνουμε ότι η ΝΔ (η οποία «καταγγέλλει τον λαϊκισμό») καταφεύγει στη λάσπη γιατί δεν μπορεί να αναμετρηθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε σε επίπεδο προγραμμάτων ούτε σε επίπεδο ηθικής. Αυτό εύκολα θα μπορούσε να αναδειχτεί και σε ένα debate μεταξύ Τσίπρα-Μητσοτάκη, κάτι που για 4 χρόνια αποφεύγει ο σημερινός πρωθυπουργός για ευνόητους λόγους…

  • Ο Βασίλης Τσολακίδης είναι υποψήφιος Βουλευτής Νομού Έβρου για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ