Σε δύο φάσεις πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Στο πρώτο ημίχρονο ο Γιώργος Παπανδρέου απουσίαζε και τις αυστηρές παρατηρήσεις των στελεχών άκουσαν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Όπως γράφουν τα ΝΕΑ πιο επιθετικός από όλους ήταν ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας.

Ακολουθούσαν οι βουλευτές (και πρώην συνδικαλιστές) Γιάννης Κουτσούκος και Δημήτρης Κουσελάς, που τα είχαν κυρίως με τον Λοβέρδο. Ο Παντελής Οικονόμου είπε ότι θα ψηφίσει το Ασφαλιστικό «για να μην υπάρξει πολιτική κρίση, αλλά εκεί τελειώνει η συμφωνία μας». Επίσης ρωτούσε πιεστικά τον υπουργό Οικονομικών γιατί σπεύδει να εκδώσει έντοκα γραμμάτια.

Το σύνθημα του Σεπτέμβρη

Στο δεύτεο μέρος, παρόντος και του Γιώργου πλέον, μίλησαν η Τόνια Αντωνίου που αντέδρασε για τις καθυστερήσεις στον ορισμό διοικήσεων, ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο Μανώλης Οθωνας και ο Κώστας Ασκούνης – κάπως εκτός κλίματος ο τελευταίος. Όταν ο Πάρις Κουκουλόπουλος είπε ότι «το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος», ο Πρωθυπουργός άδραξε την ευκαιρία και απάντησε:

Από το φθινόπωρο βάζουμε μπροστά τρία νέα μνημόνια. Το μνημόνιο της Ανάπτυξης, το μνημόνιο της Κοινωνικής Συνοχής και το μνημόνιο της Δημοκρατίας. Μπορείτε να στοιχηματίσετε με ποιο σύνθημα θα εορτάσουν εφέτος στο ΠΑΣΟΚ την 3η Σεπτέμβρη…