Για τις προτεραιότητες που έχει στην Κηφισιά την επόμενη πενταετία, μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος της περιοχής, Νίκος Χιωτάκης.

«Και το μόνο ότι σταθεροποιήσαμε τον δήμο σε μία κατάσταση οικονομική, να μην χρωστάμε αυτά τα 3,5 χρόνια ενοποιώντας τρεις δήμους, είναι νομίζω η βάση για να πάμε παρακάτω» τόνισε ο κ. Χιωτάκης, μιλώντας στον real fm και πρόσθεσε: «Ποιο είναι το “παρακάτω”; Καταρχήν έχουμε εξασφαλίσει έργα της τάξεως των 50 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ, τα οποία έχουν υπογραφεί, έχουν δημοπρατηθεί κάποια από αυτά και έχουν υπογραφεί και οι προγραμματικές συμβάσεις με την περιφέρεια. Άρα, λοιπόν, έχουμε έργο να κάνουμε μπροστά μας».

Ο κ. Χιωτάκης που διεκδικεί πάλι το δήμο τόνισε ότι: «Εμείς διεκδικούμε δύο πράγματα θεσμικά μαζί και με άλλους δήμους, αλλά εγώ βγαίνω πιο μπροστά από όλους σε αυτό. Πρώτον, οι αντικειμενικές αξίες να γυρίσουν στο επίπεδο των εμπορικών, ούτως ώστε να μην πληρώνουμε τα παραπάνω χαράτσια. Και το δεύτερο, όμως, που είναι πολύ σημαντικό για τους δήμους και τη βιωσιμότητά τους είναι ο φόρος από την ακίνητη περιουσία, που σύμφωνα με τον Καλλικράτη, πρέπει να αποδίδεται στους δήμους να επιστρέψει στους δήμους».