Βάζει τα πράγματα στη θέση τους ο Παμπούκης

Αποσυνδέει το θέμα του «Αστακού» από το Μνημόνιο Ελλάδος - Κατάρ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:09
20/10/2010
Βάζει τα πράγματα στη θέση τους ο Παμπούκης
loading

Αποσυνέδεσε ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα επενδύσεων Χάρης Παμπούκης την ακύρωση της επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό, από το Μνημόνιο Κατανοήσεως που υπεγράφη μεταξύ της Ελλάδος και του Κατάρ το Σεπτέμβριο στη Ν. Υόρκη.

Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «η ιδιωτική επένδυση στον Αστακό δεν σχετίζεται με το Μνημόνιο Κατανόησης που υπογράφηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2010 στην Νέα Υόρκη μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Κυβέρνησης του Κατάρ, το οποίο είναι μεταγενέστερο και αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο σε διακρατικές συνεργασίες και όχι σε ιδιωτικές επενδύσεις», τόνισε ο Υπουργός.

Ο κ. Παμπούκης πρόσθεσε ότι η Επιτροπή, που θα εξετάσει πιθανές επενδυτικές δραστηριότητες, όπως προβλέπεται από το Μνημόνιο της Νέας Υόρκης, θα συνεδριάσει την ερχόμενη Παρασκευή στις 22 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Στις εργασίες της επιτροπής που συμπροεδρεύουν από Ελληνικής πλευράς, ο Υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης και από την πλευρά του Κατάρ ο Αχμάντ Αλ Σαγέντ, Εκτελεστικός Διευθυντής του Qatar Investment Authority.

Επίσης θα συμμετάσχουν η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη και ο Διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας, Θεόδωρος Πανταλάκης.

Συνεπώς, τόνισε ο κ. Παμπούκης, οποιοδήποτε άλλο σενάριο έχει δει το φως της δημοσιότητας, ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει