Οργή στο ΚΚΕ για το κοινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

«Το έκτρωμα αυτό διαστρέφει προκλητικά την Ιστορία, εξομοιώνει ανιστόρητα τον κομμουνισμό με τον φασισμό»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
7:00
19/09/2019
Οργή στο ΚΚΕ για το κοινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
68
loading

«Το Ευρωκοινοβούλιο υπογραμμίζει ότι ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, ο πιο καταστροφικός πόλεμος στην ιστορία της Ευρώπης, ξεκίνησε ως άμεσο αποτέλεσμα του διαβόητου Συμφώνου Μη Επίθεσης που υπογράφηκε από τους Ναζί και τους Σοβιετικούς στις 23 Αυγούστου του 1939 και τα μυστικά του πρωτόκολλα, όπου δύο απολυταρχικά καθεστώτα που μοιράζονταν τον στόχο της παγκόσμιας κατάκτησης μοίρασαν την Ευρώπη σε δύο ζώνες επιρροής».

Έντονη αντίδραση έχει προκαλέσει το ψήφισμα με τίτλο «Ευρωπαϊκή Μνήμη της Ευρώπης» που «υπογράφουν» όλες οι πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πέραν της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (GUE).

Το ΚΚΕ καταγγέλλει «το κατάπτυστο, αντικομμουνιστικό κοινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, που υπογράφεται από τις πολιτικές ομάδες του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελεύθερων, των Πρασίνων και των Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών».

Όπως επισημαίνει ανακοίνωση του κόμματος, «στόχος αυτού του αντιδραστικού εκτρώματος, είναι η νομιμοποίηση της απαγόρευσης των Κομμουνιστικών Κομμάτων και των κομμουνιστικών συμβόλων που έχει επιβληθεί σε μια σειρά κράτη-μέλη της ΕΕ, όπως τις Βαλτικές χώρες και αυτές του λεγόμενου Βίζενγκραντ, η γενίκευση της ποινικοποίησης και των διώξεων της κομμουνιστικής ιδεολογίας και της δράσης των λαϊκών δυνάμεων που παλεύουν μαζί με τους κομμουνιστές και αντιστέκονται στην αντιλαϊκή βαρβαρότητα».

Προσθέτει ότι το ψήφισμα «διαστρέφει προκλητικά την Ιστορία, εξομοιώνει ανιστόρητα τον κομμουνισμό με τον φασισμό. Στρώνει το έδαφος στις φασιστικές συμμορίες και τις ακροδεξιές δυνάμεις που αναπτύσσονται στην Ευρώπη, αθωώνοντας το ναζισμό και τα φρικιαστικά εγκλήματά του».

«Στη μνήμη των λαών είναι ανεξίτηλα χαραγμένη η καθοριστική συνεισφορά της Σοβιετικής Ένωσης στη συντριβή του φασιστικού τέρατος, ποτισμένη με το αίμα εκατομμυρίων σοβιετικών ανθρώπων, οι ανυπολόγιστες θυσίες των κομμουνιστών, που πρωτοστάτησαν στο ηρωικό αντιστασιακό κίνημα ενάντια στο ναζιστικό ζυγό» υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

«Το Ευρωκοινοβούλιο αναδεικνύεται σημαιοφόρος του αντικομμουνισμού, που αποτελεί την επίσημη ιδεολογία της ΕΕ, προπομπός και απαραίτητο συμπλήρωμα της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλλει μαζί με τις αστικές κυβερνήσεις στα κράτη - μέλη της» αναφέρει ακόμα η ανακοίνωση του κόμματος, καταλήγοντας: «Την Ιστορία την έχουν γράψει αμετάκλητα οι λαοί με τους αγώνες τους και δεν πρόκειται να την ξαναγράψουν με ψηφίσματα οι απολογητές του κεφαλαίου και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Όσοι ευρωβουλευτές ψηφίσουν αυτό το αντικομμουνιστικό κατασκεύασμα, αναλαμβάνουν σοβαρή ευθύνη, την οποία ο λαός μας θα κρίνει αυστηρά».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

68
σχόλια
 1. avatar NΙΚΟΣ1971

  Και τούς Πολωνούς που έσφαξαν οι Σοβιετικοί τους κάνουμε γαργάρα ?? Αφού αυτή είναι η αλήθεια - οι κουμούνες συνεργάστηκαν με τους ναζί !! Κάντε μούγκα τώρα και να παραδέχεστε ότι οι άξεστοι σοβιετικομμουνιστές ήταν ζώα .
  Χτίσατε και το τείχος μετά ..... Μη μιλάτε καθόλου ...

 2. avatar Το έχετε δει αυτό;

  https://youtu.be/3VQvZ314VWs

 3. avatar tzafar1

  Αφού αυτή είναι η αλήθεια! Τι να κάνουμε δηλαδή; Να διαστρεβλώνουμε τα πάντα για χάρη της ανύπαρκτης αξιοπρέπειας σας;

 4. avatar spyrospeiratis

  ΦΑΣΙΣΜΟΣ-ΝΑΖΙΖΜΟΣ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΦΑΓΕΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΜΑΟ ΤΣΕ ΤΟΥΓΚ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ 75.000.000 ΚΙΝΕΖΟΥΣ -ΜΕΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΣΤΑΛΙΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ 21.000.000 -ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ 12.000.000 .ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει