«Στις 16 Νοεμβρίου θα είχαμε πτωχεύσει. Αν δεν είχαν ψηφιστεί τα μέτρα, τώρα θα είχαμε πτωχεύσει», είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, καλεσμένος στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Τώρα».

Και τόνισε ότι: «για να μην πτωχεύσουμε χρειάστηκε να πάρουμε τη θετική εισήγηση της τρόικας. Και έτσι εκδόθηκαν έντοκα γραμμάτια 5 εκατ. ευρώ. Οπότε, ας σταματήσει αυτή η πλάκα! Δεν είπε ψέματα ο πρωθυπουργός».

Και ξεκαθάρισε ότι «μας ενδιαφέρον το μέλλον των παιδιών μας». Τόνισε δε ότι «δεν υπήρχε κανένας εκβιασμός. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε μια πραγματικότητα. Η άποψη που κέρδισε είναι ότι δυστυχώς θα μας άφηναν. Η μόνη ασπίδα που είχαμε είναι ότι η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της».

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση κάνει αγώνα για να παραχθεί πλούτος. Και ξεκαθάρισε ότι δεν είναι τελείως ψευδής η φράση που χρησιμοποίησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος «μαζί τα φάγαμε». Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Δεν είναι τελείως ψευδές το μαζί τα φάγαμε. Άλλα έφαγαν αυτοί που ήταν ψηλά και άλλα εκείνοι που ήταν πιο χαμηλά».

Από την πλευρά του το μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Καλύβης, σημείωσε: «Πρέπει να αλλάξουν πολλά δεδομένα. Δεν υπάρχει περίπτωση να εκτελεστεί ο προϋπολογισμός. Εδώ είμαστε και θα το δείτε». Ξεκαθάρισε ότι οι ξένοι «δεν μας δίνουν λεφτά. Δάνειο μας δίνουν. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών θα πάει στις τράπεζες». Και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει μια άλλου είδους διαπραγμάτευση για το μέλλον της Ελλάδας.

Φυσικά αναφέρθηκαν και στο θέμα των απολύσεων, στο οποίο ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν μειώσεις ενώ ο κ. Καλύβης είπε ότι δεν θέλουν τις μειώσεις προσωπικού στον Δημόσιο τομέα.