Το ποσό των 100 εκατ. ευρώ περίπου για αρδευτικά έργα στην Περιφέρεια ενέκρινε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, υπογραμμίζοντας ότι στην υπάρχουσα κρίσιμη συγκυρία, προτεραιότητα είναι ο εξορθολογισμός των διαθέσιμων πόρων και δαπανών με παράλληλη στήριξη της ανάπτυξης της υπαίθρου και ενίσχυσης των νησιωτικών περιοχών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα έργα είναι τα εξής:

– Εγκρίθηκε πίστωση 36,600.000 εκατ. ευρώ για τη δημοπράτηση του έργου «Αρδευτικό έργο Ελαιώνα Άμφισσας του νομού Φωκίδας».

– 49 εκατ. ευρώ για τη δημοπράτηση του έργου, με τίτλο «Κατασκευή του φράγματος Νεστορίου και συνοδευτικών έργων του νομού Καστοριάς».

– Το ποσό των 20.770,54, προκειμένου να υλοποιηθούν επείγουσες αρχαιολογικές ανασκαφές στο έργο, με τίτλο «Κατασκευή αγωγού σύνδεσης φράγματος Φανερωμένης με τα δίκτυα ύδρευσης του νομού Ηρακλείου».

– 827.000 ευρώ για τη δημοπράτηση του έργου, με τίτλο «Υπολειπόμενες εργασίες κατασκευής διαφράγματος-πέτασμα τσιμεντενέσεων-στις πηγές Μαλαύρας του Ν. Λασιθίου».

– Εγκρίθηκαν 4. 960.561 ευρώ για την εκτέλεση της κατασκευής του φράγματος και του αγωγού μεταφοράς στην περιοχή Σχοινά, στο νησί της Καρπάθου. Επίσης, το ποσό των 299.450. ευρώ, που αφορούν θέματα ποιοτικού ελέγχου και υπηρεσιών, κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου.

– Με έγκριση 6,651359 ευρώ, συνεχίζονται τα έργα για την «Κατασκευή λιμνοδεξαμενής στην περιοχή Πανόρμου, στο νησί της Σκοπέλου». Επίσης, το ποσό των 247,964 ευρώ, που αφορούν θέματα ποιοτικού ελέγχου και υπηρεσιών, κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου.

– Επίσης, 279,480 ευρώ για το έργο του φράγματος, που βρίσκεται στην περιοχή Στενό της Σερίφου.

– Τέλος, 43,860 ευρώ, προκειμένου να κατασκευασθεί ο ταμιευτήρας στην περιοχή Λειβαδίου, στο νησί της Πάτμου.