Επίθεση εναντίον όσων προσπαθούν να μπλοκάρουν τις παρεμβάσεις που επιχειρεί το υπουργείο Υγείας στον τομέα του φαρμάκου, με το πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη, εξαπέλυσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στους διοικητές των νοσοκομείων.

«Έχω στοχοποιηθεί από παράγοντες που σχετίζονται με το φάρμακο», τόνισε και συνέχισε, αναφερόμενος πιθανότατα σε γιατρούς, λέγοντας:

«Οι επαίσχυντοι, δήθεν επιστήμονες, είπαν ότι άνθρωποι οδηγούνται στις μονάδες εντατικής θεραπείας, λόγω κατανάλωσης γενοσήμων».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε στους διοικητές ότι υπάρχει αναξιοποίητη περιουσία, η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί και τους κάλεσε να καταγράψουν ό,τι μπορεί να αξιοποιηθεί, όπως ακίνητα, ώστε να μην ξοδεύονται χρήματα για ενοίκια.

Ο υπουργός Υγείας κάλεσε τους διοικητές να προχωρήσουν στην εξόφληση των προμηθευτών και να προμηθευτούν αναγκαίο υλικό από χώρες του εξωτερικού, όταν έχουν να κάνουν με προμηθευτές, οι οποίοι εμφανίζουν συμπεριφορές τύπου «καρτελ».

Για το θέμα των εφημεριών στα νοσοκομεία, είπε ότι μειώθηκε κατά 50 εκατομμύρια ευρώ το σχετικό κονδύλι.

«Αναγκαστήκαμε να μειώσουμε κατά 50 εκατ. ευρώ το κόστος των εφημεριών, γι’ αυτό σας ζητώ να περικόψετε, όπου μπορείτε, τις πλασματικές εφημερίες» είπε, καταλήγοντας ο Α. Λοβερδος.