Για έωλη και βραχύβια θριαμβολογία κατηγορεί την κυβέρνηση σχετικά με την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Για άλλη μια φορά, οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης αποδείχθηκαν ψεύτικες, έωλες και βραχύβιες. Η δήθεν λογιστική υπέρβαση των στόχων, πολύ γρήγορα, έγινε υστέρηση», ανέφερε ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ, επικαλούμενος τα στοιχεία της τράπεζας της Ελλάδος σύμφωνα με τα οποία «σε ταμειακή βάση, η μείωση του ελλείμματος από 42% στο 1ο εξάμηνο του 2010, έγινε 32% το 1ο επτάμηνο.

Ειδικότερα, τα έσοδα του Τακτικού Προϋπολογισμού, αυξήθηκαν μόλις κατά 4,1% το 1ο επτάμηνο του 2010, έναντι αύξησης 6,7% το 1ο εξάμηνο (και στόχο για ετήσια αύξηση 13,7%).»

Ακόμη υπογράμμισε πως «οι δαπάνες του Τακτικού Προϋπολογισμού, αυξήθηκαν και ήταν, τον Ιούλιο, κατά 8,5% υψηλότερες από τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ενώ Βιομηχανία και οικοδομή είναι σε ελεύθερη πτώση (-4,5% και -22% αντίστοιχα, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή), ενώ τα «λουκέτα» πολλαπλασιάζονται (περίπου 15% των επιχειρήσεων, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ)».

«Και όλα αυτά, λίγες ημέρες μετά την αναχώρηση της Τρόικας από τη χώρα μας. Τυχαίο; Δε νομίζω», κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.