«Τώρα είναι η ώρα να ξαναφτιάξουμε το ΠΑΣΟΚ» είπε κατά την πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στην περιφέρεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος.

Απευθύνθηκε στο φρόνημα της προοδευτικής παράταξης και ειδικότερα στην παραταξιακή συνείδηση των οπαδών και ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη, μιλώντας το βράδυ στο Ηράκλειο.

Με αφορμή τα όσα καταγράφουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις εκλογές 2012 που δημοσιεύτηκαν σήμερα ο Βενιζέλος ανέφερε ότι «μπορεί να δείχνουν το ΠΑΣΟΚ μικρό αλλά είναι πρόκληση να αγωνιστούμε με νύχια και με δόντια για να κάνουμε την παράταξη και πάλι μεγάλη».

«Είσθε η καρδιά της παράταξης. Απευθύνομαι σε όσους ανήκουν στην δημοκρατική παράταξη. Πολλούς τους πικράναμε και δεν τους εξηγήσαμε τι έγινε και τους οδηγήσαμε στους αναποφάσιστους» τόνισε και υπογράμμισε: «Η τύχη του τόπου κρίνεται στις εκλογές της 6 Μαΐου στη συμμετοχή των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Όσοι συμμετείχαν στην εκλογή προέδρου θα πρέπει να στηρίξουν την μάχη του ΠΑΣΟΚ. Τώρα αρχίζουμε».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «όσοι είναι αναποφάσιστοι θέλουν να στείλουν μήνυμα με τη σιωπή τους. Αυτούς θέλουμε μαζί μας. Τώρα που σταματάνε οι δημοσκοπήσεις πάλλεται η καρδιά της κοινωνίας και κρίνεται το μέλλον της χώρας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «ήταν μεγάλο λάθος ότι αποδεχθήκαμε να αναλάβουμε μόνοι μας όλα τα λάθη από το ΄74 αλλά η δημοκρατική παράταξη δεν ντρέπεται. Ναι είμαστε ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά και επικαλούμενος τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου , τον Νικόλαο Πλαστήρα και τον Ανδρέα Παπανδρέου απέσπασε το χειροκρότημα των συγκεντρωμένων οι οποίοι φώναζαν το σύνθημα «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό».

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ πήρε τα σκληρά μέτρα για να αποφύγει η χώρα τα χειρότερα και υπογράμμισε ότι «τώρα είναι η ώρα να ξαναφτιάξουμε το ΠΑΣΟΚ και τη συνείδηση της δημοκρατικής παράταξης».
Κάλεσε επίσης τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη να πάρουν τις σημαίες της δημοκρατίας και να δώσουν τη μάχη της δημοκρατικής παράταξης. Πρόσθεσε δε, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ότι «στην περίπτωση που στο εκλογικό αποτέλεσμα καταγραφούν όσα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο».

Ασκώντας κριτική στη ΝΔ ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε ανήθικο να κρύβεται πίσω από την αυτοκριτική του ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «Ναι είχαμε ασάφειες, ναι ειπώθηκαν λάθος λόγια, ναι δεν πήραμε όλα τα μέτρα σωστά και μαζί αλλά δεν έχει ευθύνη εκείνος που οδήγησε τη χώρα σ΄αυτή την κρίση; Δεν μίλησε η ΝΔ για τα συντρίμμια που άφησε το 2009».
Ειδικότερα, αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι «τώρα λέει ότι “λεφτά υπάρχουν”, εμείς τουλάχιστον δεν το λέμε». Και πρόσθεσε: «Ρωτώ: Θα καταγγείλουν τη σύμβαση; Θα μπορούν να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις τον Ιούνιο; Ας απαντήσει».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην επόμενη μέρα των εκλογών επανέλαβε: «Ποιος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένο και πρόθυμο να συμμετάσχει σ΄ οποιαδήποτε κυβέρνηση και με οποιοδήποτε σκοπό;».

Στο σημείο αυτό ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι είναι λανθασμένη η εντύπωση ότι το κόμμα του έχει νοοτροπία κυβερνητισμού και κατέστησε σαφές ότι «είναι κόμμα δράσης και ιδεών».

Ανέφερε ότι η πλειοψηφία του λαού δεν επιθυμεί να γίνει πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς και επανέλαβε την δέσμευσή του ότι με τα όσα προτείνει το ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι και περαιτέρω περικοπές.

Η συγκέντρωση έκλεισε με την άνοδο στο βήμα όλων των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη ενώ αμέσως μετά σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συζήτησε με τα τοπικά στελέχη για την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης στις 6 Μαΐου.