Η καινοτόμος αμερικανίδα χορογράφος Τρίσα Μπράουν γιορτάζει την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυση της ομάδας της και συμπράττει για πρώτη φορά με τον αμερικανό αρχιμουσικό Ουίλλιαμ Κρίστι και τους Les Arts Florissants, οι οποίοι συμπληρώνουν 30 χρόνια προσφοράς στη μουσική ζωή της Γαλλίας και όχι μόνο. Τα διπλά «γενέθλια» σφραγίζει η παράσταση που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με το έργο Πυγμαλίων και αποσπάσματα από το Ιππόλυτος και Αρικία του Ζαν Φιλίπ Ραμώ. Μια παράσταση που οι συντελεστές της φιλοδοξούν να αποτελέσει σταθμό στην παρουσίαση έργων της μπαρόκ μουσικής, σε συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών με το Φεστιβάλ της Αιξ-αν-Προβάνς, το Φεστιβάλ Ολλανδίας και το Teatro Real της Μαδρίτης.

Το γαλλικό μπαρόκ ολοκληρώνεται με τον Ζαν Φιλίπ Ραμώ (1683-1764), ο οποίος θεωρείται ο δημιουργός της «όπερας κομίκ», του είδους της γαλλικής όπερας που συναγωνιζόταν την ιταλική όπερα μπούφα. Το έργο Ιππόλυτος και Αρικία είναι η πρώτη όπερα που συνέθεσε το 1733 σε ηλικία περίπου 50 ετών, κάνοντας το μεγάλο βήμα στη μουσική του πορεία, καθώς μέχρι τότε ήταν γνωστός κυρίως για το πολύ σημαντικό θεωρητικό του έργο. Ακολούθησαν περισσότερες από 20 όπερες και όπερες-μπαλέτα, ανάμεσα τους ο Πυγμαλίωνας, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τον Ραμώ τον Αύγουστο του 1748 στην Όπερα του Παρισιού. Θεωρείται από τα καλύτερα έργα του, που μάλιστα λέγεται ότι το συνέθεσε σε μόλις οκτώ μέρες.

Συντελεστές της παράστασης

Μουσική διεύθυνση Sir William Christie
Σκηνοθεσία – Χορογραφία – Σκηνικά Trisha Brown
Κοστούμια Elisabeth Cannon
Φωτισμοί Jennifer Tipton
Φωνητικό και οργανικό σύνολο Les Arts Florissants
Συμμετέχει The Trisha Brown Dance Company
Ελληνικοί υπέρτιτλοι: Μπουμπουλίνα Νικάκη

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη 1, 11521 Αθήνα, Τηλ: 30-210-7282333, http://www.megaron.gr
Πληροφορίες εισιτηρίων
€40 (Διακεκριμένη Ζώνη)
€30 (Α’ Ζώνη)
€20 (Β’ Ζώνη)
€15 (Γ’ Ζώνη)
€10 (Φοιτητικά, ΑΜΕΑ)

Πηγή: www.elculture.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.