Από σύνδρομο «διαμερίσματος», μία πάθηση που παρουσιάζεται στα άκρα με αποτέλεσμα τη μη σωστή λειτουργία τους, εξαιτίας της συσσώρευσης πίεσης και αίματος, διαγνώστηκε πως πάσχει ο ισπανός αναβάτης, Ντάνι Πεδρόσα.

Στη συγκεκριμένη πάθηση, οι μύες του πήχυ «εργάζονται» πολύ στη διάρκεια του αγώνα και των προπονήσεων. Ο μυς έτσι «γυμνάζεται» και αυξάνει ο όγκος του με το χρόνο (όπως τα πόδια των ποδοσφαιριστών) οπότε παρατηρείται το φαινόμενο: το περιτόνιο, ένας υμένας («σάκος») που περιβάλλει τους μύες αυτούς, δεν μπορεί να διασταλεί άλλο και πλέον οι μύες ασφυκτιούν.

Σύμφωνα με τα τις σχετικές δηλώσεις του Ντάνι Πεδρόσα, παρά την επέμβαση ο ισπανός αναβάτης δε θα λείψει από κανένα αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος MotoGP.

Ειδικότερα, αυτά τα χειρουργεία είναι «χωρίς διανυκτέρευση» στο νοσοκομείο και πραγματοποιούνται απολύτως προγραμματισμένα, σε περιόδους που υπάρχει κενό αγώνων. Στην περίπτωση του Πεδρόσα, μετά από ένα σερί αγώνων, το ιατρικό τιμ της ομάδας εκμεταλλεύτηκε το κενό 2 εβδομάδων στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, προκειμένου να πραγματοποιηθεί, εμβόλιμα, η επέμβαση.

Να σημειώσουμε ότι ο ισπανός αναβάτης μετρά οκτώ σερί αγώνες στο βάθρο, αλλά δεν έχει καταφέρει να κερδίσει μετά τον Οκτώβριο και τον αγώνα στη Μαλαισία.