Λύση στο μυστήριο του θανάτου του ράπερ Οδυσσέα – Ανδρέα Τσιαμπόκαλου επιχειρεί να δώσει η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη. Ο 46χρονος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός περίπου στη μία τα ξημερώματα στις 22/8 στο 30ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Θηβών-Θίσβης. Ο οδηγός που τον παρέσυρε απομακρύνθηκε από το σημείο και έκτοτε αναζητείται. Την έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη έχει αναλάβει το ΑΤ Θηβών.

Ο Οδυσσέας Τσιαμπόκαλος ήταν από τους πρωτοστάτες στην διαμόρφωση της ελληνικής χιπ χοπ σκηνής κι αποτέλεσε έμπνευση για τις νεότερες γενιές για να ασχοληθούν με αυτή. Ο ράπερ, ο οποίος μαζί με τον Νίκο Καρίμαλη, ίδρυσαν το συγκρότημα Razastarr, «έσβησε» στην άσφαλτο, καθώς εγκαταλείφθηκε από τον οδηγό που τον παρέσυρε στο 30ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Θηβών – Θίσβης.

Μιχάλης Μυτακίδης: «Δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου την εικόνα του»

Ο Μιχάλης Μυτακίδης, γνωστός και ως B.D. Foxmoor, διάσημος μουσικός ιδρυτής των Acitve Member και του Low Bap, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού MEGA για τον συγγενή και φίλο του.

«Ο Ανδρέας ήταν πάντα ένα ιδιαίτερο παιδί, από καλή πάστα ανθρώπου. Δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου την εικόνα του, πεσμένος στο δρόμο πριν έρθει το ασθενοφόρο και τη δύσκολη θέση που βρέθηκα όταν κλήθηκα να τον αναγνωρίσω στο νοσοκομείο. Δε θα το ξεχάσω ποτέ. Εκείνο το βράδυ, λίγες ώρες πριν γίνει το μοιραίο, είχε πάει σε μία ταβέρνα για να πάρει φαγητό για τον σκύλο του. Φόρτισε το κινητό του και ρώτησε που μπορούσε να βρει ένα ανοιχτό βενζινάδικο. Λίγο αργότερα χτύπησε το τηλέφωνό μας και μας ενημέρωσαν για το συμβάν», τόνισε.

«Ο Ανδρέας βρέθηκε ακριβώς πάνω στη διαχωριστική λωρίδα, στη μέση του δρόμου. Το αμάξι του στην άκρη με αναμμένα τα μεγάλα φώτα και τα alarm μετά από τόση ώρα. Περάσανε άνθρωποι που είπαν ότι είδαν το αμάξι χωρίς κανέναν μέσα και κάποιοι που τον είδαν μαζί με τον σκύλο μέσα σε αυτό. Ο Ανδρέας ήταν χτυπημένος από τη δεξιά πλευρά και από τη μέση και κάτω είχε σημάδι από ρόδα. Πρέπει να έχει συρθεί και να έχει περάσει αμάξι από πάνω του», συμπλήρωσε.

«Υπάρχει ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας, το οποίο έχει καταγράψει τα δύο πρώτα διερχόμενα αυτοκίνητα μετά από το συμβάν, το ένα εκ των οποίων είναι μικρού κυβισμού», υποστήριξε.

«Η έκκληση της οικογένειας, εάν έχει μείνει λίγο ψυχή σε όποιον το έκανε, είναι να μας εξηγήσει τι συνέβη, να ησυχάσουμε. Ας το κάνει για την ψυχή του, ας κάνει μία κίνηση ανθρώπινη, έστω και τώρα», ολοκλήρωσε.

Γιολάντα Τσιαμπόκαλου: «Να εμφανιστεί αυτός που τον χτύπησε και τον εγκατέλειψε τον αδελφό μου»

Η Γιολάντα Τσαμπόκαλου, η αδερφή του θύματος, επίσης ράπερ, γνωστή ως Sadahzinia, μίλησε στο «Φως στο Τούνελ» για τον αδερφό της. «Μέχρι να βρεθεί ο ένοχος, δεν μπορώ να πάω τη ζωή μου μπροστά αν δεν συγχωρήσω. Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζονται δύο, αυτός που συγχωρεί και αυτός που θα αναλάβει την ευθύνη. Αυτό που μας απασχολεί, είναι να μάθουμε ποιος τον εγκατέλειψε και γιατί. Αυτός που το έκανε, σίγουρα κάτι ήθελε να κρύψει. Δεν ξέρω αν είχε πιει ή αν ήθελε να κρύψει κάποιο άλλο μυστικό και επειδή οι έρευνες συνεχίζονται, καλό είναι να εμφανιστεί αυτοβούλως», ανέφερε.

Τόνισε, δε, πως εάν του είχαν παρασχεθεί νωρίτερα οι πρώτες βοήθειες, ίσως να βρισκόταν τώρα στη ζωή. «Άργησε αρκετά το ασθενοφόρο, έκανε τουλάχιστον πενήντα λεπτά να έρθει», υποστήριξε.

Έπειτα, μίλησε για την αγάπη που είχε ο αδελφός της με τη μουσική. «Από πολύ μικρός έγραφε στίχους στ’ αγγλικά, ασχολούνταν με το rap και άκουγε hip hop, ώσπου βρέθηκε με τον Μιχάλη, τον άντρα μου από τους Active Member και έκαναν πράγματα μαζί. Εκεί ξεκίνησε ένα συγκρότημα, το οποίο στην πορεία χάραξε ένα δικό του ορίζοντα. Λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα θα κυκλοφορούσε και ένα άλμπουμ. Εγώ και οι φίλοι του θα φροντίσουμε να βγει αυτό το άλμπουμ», είπε συγκινημένη.