Πλήρη στροφή στο ελληνικό πρόγραμμα αναμένεται να κάνει το Mega την προσεχή σεζόν, με νέες παραγωγές μυθοπλασίας και ψυχαγωγικά προγράμματα.

Σύμφωνα με τη Real, για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν πενταετή προγραμματική απραξία, οι ιθύνοντες του καναλιού καταστρώνουν σχέδια για την προσεχή σεζόν, τα οποία, αν υλοποιηθούν, θα θυμίσουν στον τηλεθεατή τις προ κρίσης εποχές.

Το σύνθημα που δόθηκε από τη διοίκηση είναι ενίσχυση του ελληνικού προγράμματος. Στο πλαίσιο αυτό, δυναμικό comeback αναμένεται στον τομέα της μυθοπλασίας, με τέσσερις σειρές στην prime time και δύο καθημερινές. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα «Κλεμμένα όνειρα» θεωρείται πολύ πιθανό να πάρουν παράταση και να συνεχιστούν έως τα Χριστούγεννα, ενώ αναμένεται άλλη μια καθημερινή σειρά για τη ζώνη του lead-in, την οποία κατέθεσε ο Δημήτρης Αρβανίτης με προσωρινό τίτλο «Δικαίωση». Παράλληλα, στην prime time αναμένεται να συνεχίσουν οι σειρές «Μοντέρνα Οικογένεια» και «Κάτω Παρτάλι», θα ενταχθεί το σίριαλ που γράφει ο Γιώργος Καπουτζίδης, ενώ αυτή την περίοδο αναζητείται μία ακόμα πρόταση.

Το Mega επιθυμεί να δώσει δυναμικό «παρών» και στον τομέα των σόου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόνσεπτ που συζητείται στα μετόπισθεν του καναλιού είναι ένα μουσικό τάλεντ σόου, στο οποίο όμως οι διαγωνιζόμενοι θα είναι παιδιά ηλικίας έως 16 ετών. Στόχος είναι να ξεκινήσει σύντομα προεργασία, ώστε το τζούνιορ ψυχαγωγικό σόου να είναι έτοιμο για προβολή τον Οκτώβριο.

Μπορεί, για την ώρα, το πιο επείγον μέλημα του καναλιού να είναι η επιτυχής διοργάνωση του «Just the two of us», που θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του Mega στα ψυχαγωγικά σόου ύστερα από απουσία τεσσάρων ετών, αλλά το κανάλι επιθυμεί να «τρέξει» παράλληλα και την προετοιμασία του επόμενου σόου. Ήδη έχουν γίνει συζητήσεις τόσο με τη Ζέτα Μακρυπούλια για την παρουσίαση όσο και με τον Γιώργο Θεοφάνους για την κριτική επιτροπή, και αμφότεροι φέρονται να έχουν δεχθεί τη διπλή πρόκληση: να συμπράξουν πρώτα στο «Just the two of us» και τη νέα σεζόν να ξανασυναντηθούν σε άλλο πλατό για την ανάδειξη των καλύτερων λιλιπούτειων τραγουδιστών της χώρας.