Στις χώρες που υπέστησαν το ΔΝΤ πριν από την Ελλάδα και μάλιστα μέσα από μαρτυρίες αστέγων θα εστιάσει το πρώτο Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα που επανακάμπτει στην ΕΡΤ στα τέλη του μήνα.

Με τίτλο Γκολ στο ΔΝΤ , ο Στέλιος Κούλογλου ταξιδεύει στη Βραζιλία, όπου διεξήχθη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου των Αστέγων, το οποίο οργανώνει η διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση Γκολ στη φτώχεια και συναντά τα θύματα της οικονομικής κρίσης από όλο τον κόσμο.

Με αφορμή τη συμμετοχή της ελληνικής Εθνικής Ομάδας Αστέγων, η εκπομπή στρέφεται σε χώρες όπως η Αργεντινή, η Ουγγαρία και ο Ισημερινός που υπέστησαν το ΔΝΤ, κάνει μια ιστορική αναδρομή στη δική τους πορεία και συγκεντρώνει μαρτυρίες από άστεγους που βίωσαν το πιο σκληρό πρόσωπο της οικονομικής καταστροφής.

Το κόστος της εκπομπής, για την οποία εγκρίθηκαν συνολικά 13 επεισόδια, θα φτάσει τα 31.500 ευρώ, συμπεριλαμβάνεται αμοιβή 5.000 ευρώ μικτά για τον Στέλιο Κούλογλου, έναντι 29.000 ευρώ που κόστιζε το 2008, με την αμοιβή του παρουσιαστή, 10.000 ευρώ, τότε να υπολογίζεται χωριστά.

Πηγή: Real