Στην παρουσίαση του προγράμματος για τη νέα τηλεοπτική σεζόν 2011-2012, προχώρησε το Mega σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, το κανάλι δεν διστάζει να προχωρήσει στην παραγωγή νέων ελληνικών σειρών καθώς και ψυχαγωγικών εκπομπών. Οι ενημερωτικές εκπομπές και οι αθλητικές μεταδόσεις δεν θα λείψουν και κατά τη φετινή χρονιά.

Αναφορικά με τις σειρές που το «mega-λο» κανάλι, θα προσφέρει στους τηλεθεατές φέτος, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε επτά νέες παραγωγές και άλλες τρεις σειρές που συνεχίζονται και ολοκληρώνονται φέτος.

«Κλινική περίπτωση» ονομάζεται η νέα κωμική σειρά με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπέζο στο ρόλο ενός ιδιόμορφου μεγαλοχειρούργου που ένα παράξενο παιχνίδι της ζωής τον έφερε από την καλύτερη κλινική του κόσμου στο αγροτικό ιατρείο της γραφικής ελληνικής επαρχίας. Εκεί θα ζήσει ιστορίες καθημερινής τρέλας με τους συγχωριανούς του να τον φέρνουν πολλές φορές στα όρια του αλλά και ταυτόχρονα να του δείχνουν μια άλλη, πιο χαλαρή και χαρούμενη πλευρά της ζωής.

Μια ακόμη κωμωδία περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του Mega με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος υποδύεται ένα… ρεμάλι! Ο Βαγγέλης, όπως ο πρωταγωνιστής ονομάζεται, περνάει τη ζωή του σε βάρος των άλλων. Ξαφνική βρίσκεται να έχει κερδίσει 100.000 ευρώ στο Ξυστό και νομίζει ότι έχει λύσει το πρόβλημα της ζωής του. Όμως, μια σειρά παράδοξων εξελίξεων τον κάνουν να συνειδητοποιήσει την ύπαρξη του κάρμα, του νόμου της δράσης και της αντίδρασης, που όταν κάνεις το καλό, αυτό θα επιστρέψει σε εσένα. Αποφασίζει, λοιπόν, να επανορθώσει για τα λάθη που έκανε στο παρελθόν και ξεκινά να κάνει μόνο καλές πράξεις. Την προσπάθεια αυτή του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, θα παρακολουθήσουμε στη σειρά «Με Λένε Βαγγέλη».

Η Μαρία Καβογιάννη και ο Θοδωρής Αθερίδης, πήραν πρόσφατα σύνταξη ώστε να αποφύγουν τα νέα μέτρα και σχεδιάζουν να κάνουν το μεγάλο ταξίδι που χρόνια ονειρεύονταν. Όταν όμως τα τρία τους παιδιά, λόγω της οικονομικής κρίσης, επιστρέφουν στο πατρικό τους σπίτι, η ζωή τους αναστατώνεται. Η βοήθεια που περιμένουν, έρχεται από το εξωτερικό και είναι η Άντζελα, μια ελληνογερμανίδα φίλη του μικρότερου γιου που ασκεί συνεχή έλεγχο στην οικογένεια μέχρι να πάρει πίσω τα χρήματα που έδωσε. Φανερά, επηρεασμένη από την επικαιρότητα είναι η κωμική σειρά «Πίσω στο Σπίτι» που παρουσιάζει μια συνηθισμένη ελληνική οικογένεια σε πραγματική κρίση!

«Κλεμμένα Όνειρα», ονομάζεται η νέα καθημερινή, νεανική σειρά του Mega όπου θα παρακολουθήσουμε τη σύγκρουση δύο παιδιών με φόντο ένα πολύβουο κολλέγιο. Ο ένας προέρχεται από μια πλούσια οικογένεια, ενώ ο άλλος από μια φτωχική γειτονιά. Αν και στην αρχή της γνωριμίας τους θα κυριαρχήσει ο ανταγωνισμός μεταξύ τους, στη συνέχεια θα αποκαλυφθούν ίντριγκες και μυστικά του παρελθόντος των δύο παιδιών που σημαδεύουν το παρόν τόσο το δικό τους όσο και των οικογενειών τους.

Ανατρεπτικό χιούμορ, καυστική σάτιρα, γρήγοροι ρυθμοί και οι πιο αστείοι κωμικοί αυτοσχεδιασμοί θα πρωταγωνιστήσουν σε ένα εναλλακτικό comedy show. Στο «Κάψε το σενάριο» πέντε ηθοποιοί δημιουργούν ξεκαρδιστικούς αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια και κωμικά σκετς. Και όλα αυτά πάνω σε μια σκηνή μπροστά σε κοινό. Το κοινό δίνει με ατάκες ή ιδέες στους ηθοποιούς τα θέματα των αυτοσχεδιασμών. Το περιεχόμενο της εκπομπής συμπληρώνουν τα κωμικά βίντεο.

Στην τέταρτη και τελευταία σεζόν της καθημερινής κοινωνικής σειράς, «τα μυστικά της Εδέμ» όλα τα μυστικά έρχονται στο φως. Πολλές ανατροπές πρόκειται να συμβούν μέχρι να αποκαλυφθούν όλα τα μυστικά και μέχρι οι ήρωες μας να καταφέρουν τελικά να βρουν τις ισορροπίες τους. Όπως και στη ζωή, κάποιοι θα ευτυχήσουν, κάποιοι θα χαθούν και κάποιοι θα πληρώσουν το τίμημα των επιλογών τους!

Μία ακόμη σειρά θα ολοκληρωθεί τη φετινή σεζόν: στον τρίτο και τελευταίο κύκλο της «Ζωής της Άλλης», οι ανατροπές και οι απρόσμενες εξελίξεις θα οδηγήσουν τους ήρωες της σειράς σε νέες περιπέτειες μέχρι το τελικό ξεκαθάρισμα.

Καινούργια προσθήκη στις καθημερινές δραματικές σειρές του καναλιού αποτελεί το «Έρωτας+Τιμωρία». Στην τουρκική παραγωγή πρωταγωνιστές είναι δύο νέοι άνθρωποι, ο Σαβάς και η Γιασεμίν, τους οποίους ενώνει ένας μεγάλος έρωτας αλλά τους χωρίζουν οι διαφορετικοί κόσμοι στους οποίους ζουν. Παγιδεύονται στα άδικα παιχνίδια της μοίρας, στους άγραφους νόμους μιας αιματηρής βεντέτας και στα μεγάλα οικογενειακά μυστικά. Η σύγχρονη Τουρκία έρχεται αντιμέτωπη με τις αυστηρές παραδόσεις και τα έθιμα, που ακόμα και σήμερα, επικρατούν στη γειτονική χώρα.

Οι μικροί τηλεθεατές, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη συνέχεια της καθημερινής σειράς «Patty, η πιο όμορφη ιστορία». Το τραγούδι και ο χορός αλλά και οι περιπέτειες των ηρώων ξεκινούν ξανά με αμείωτο ρυθμό: η σχέση της Πάτυ με τον Ματίας περνάει κρίση σε σημείο που να θέλει να γυρίσει στο Μπαριλότσε. Όμως, ένας αόρατος πρίγκιπας θα μπει στη ζωή της, θα μεταμορφώσει το ασχημόπαπο σε «κύκνο» και θα φέρει τα πάνω κάτω…

Η καθημερινή οικογενειακή κωμωδία «Οι Βασιλιάδες» με πρωταγωνιστές τους Κώστα Κόκλα και Γεράσιμο Σκιαδαρέση θα κάνει την εμφάνιση της αργότερα, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής σεζόν.

Οι εκπομπές που θα παρουσιαστούν από το Mega, για τη φετινή χρονιά θα περιλαμβάνουν τρεις καινούργιες και άλλες έξι που πρωτοείδαμε σε προηγούμενες χρονιές.

Ο τηλεοπτικός διαγωνισμός μαγειρικής «MasterChef», θα παρουσιαστεί σε δύο εκδοχές: Μία θα είναι όπως ακριβώς και αυτή που παρακολουθήσαμε την περσινή χρονιά. Στην άλλη ωστόσο έκδοση τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν οι μικροί μάγειρες. Στο «Junior MasterChef», οι γνωστοί κριτές, από το περσινό παιχνίδι, Λευτέρης Λαζάρου, Γιάννης Λουκάκος και Δημήτρης Σκαρμούτσος, θα βρίσκονται δίπλα στα παιδιά, θα τα συμβουλεύουν και θα τα καθοδηγούν.

Ο «Όμορφος Κόσμος²» είναι η συνέχεια της παλαιότερης εκπομπής του Γρηγόρη Αρναούτογλου, ο οποίος ταξιδεύει στην Ελλάδα και τον κόσμο και γνωρίζει όμορφους ανθρώπους. Μιλά μαζί τους και ανακαλύπτει τις ξεχωριστές ιστορίες τους. Με αφορμή το θέμα του κάθε επεισοδίου που θα είναι διαφορετικό, μας καλεί σε απολαυστικές και διασκεδαστικές ταξιδιωτικές περιπέτειες.

Ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά, μαζί στο «Πρωινό mou», για μία ακόμη σεζόν. Η εκπομπή που ξεχώρισε στην πρωινή ζώνη, έρχεται με ανανεωμένη διάθεση και υπόσχεται να παραμείνει η αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Οι «Κηπουροί του MEGA», Μάκης Τσόκας, Σωτήρης Βρεττός και Γιάννης Παναγιωτόπουλος επιστρέφουν στις οθόνες μας για δεύτερη σεζόν, με περισσότερες ιδέες και προτάσεις. Η εκπομπή αποκτά ακόμη πιο χρηστικό χαρακτήρα με πολλές συμβουλές και πληροφορίες για το πώς μπορούμε να φροντίζουμε μόνοι μας τον κήπο μας.

Ο κορυφαίος chef pattisier, Στέλιος Παρλιάρος, θα συνεχίσει να μας εντυπωσιάζει με τις γλυκές του δημιουργίες από την εκπομπή του «Γλυκές Αλχημείες».

Στην κατηγορία των τηλεπαιχνιδιών, θα συνεχίσει κανονικά το «Money Drop» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, ενώ αργότερα θα παρουσιαστεί και το «Minute to Win it». Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, κάθε παίκτης καλείται να περάσει από δέκα απλές δοκιμασίες χρησιμοποιώντας αντικείμενα που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Ο χρόνος κάθε δοκιμασίας, είναι μόνο ένα λεπτό. Καθώς οι δοκιμασίες προχωρούν, αυξάνεται το ποσό που ο παίκτης κερδίζει αλλά και ο βαθμός δυσκολίας.

Τέλος, ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Δούκισσα Νομικού θα συναντώνται ξανά κάθε Κυριακή βράδυ ζωντανά, στο φιλανθρωπικό show, «Just the 2 of Us».

Από το πρόγραμμα του καναλιού για τη νέα τηλεοπτική σεζόν, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι ενημερωτικές εκπομπές. Επτά τέτοιες εκπομπές θα στηρίζουν τον ενημερωτικό χαρακτήρα του καναλιού. Ανάμεσα σε αυτές θα περιλαμβάνονται το «Κοινωνία ώρα MEGA», η «Ανατροπή» με τον Γ. Πρετεντέρη, η «Έρευνα» του Παύλου Τσίμα και οι «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη.

Τέλος, το Mega Cinema επιστρέφει με 23 νέες ταινίες σε πρώτη προβολή οι οποίες μάλιστα θα προβληθούν σε αναλογία 16:9 σύμφωνα με τους υπεύθυνους του καναλιού.