Ο πρώην επιτυχημένος χημικός Γουόλτερ Γουάιτ έχοντας υποβιβαστεί βρίσκεται τώρα να διδάσκει χημεία σε ένα γυμνάσιο σε αδιάφορους μαθητές.

Ο ίδιος έχει και δεύτερη δουλειά προσπαθώντας να καλύψει τα έξοδα της οικογένειάς του. Η γυναίκα του Σκάιλερ αγοράζει και πουλά προϊόντα μέσω διαδικτύου, ενώ αυτό που δοκιμάζει τις αντοχές της οικογένειας είναι ο 17χρονος γιος τους Γουόλτερ Τζούνιορ που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση.

Ωστόσο, όταν από ένα τυχαίο γεγονός ο Γουάιτ ανακαλύπτει ότι πάσχει από καρκίνο των πνευμόνων, η ζωή του πραγματικά ανατρέπεται.

Γνωρίζοντας πια ότι έχει «ημερομηνία λήξης» προτεραιότητά του γίνεται η οικογένειά του και αποφασίζει να κάνει τα πάντα για να τους εξασφαλίσει χωρίς όμως να τους αποκαλύψει την αλήθεια.

Έτσι, συνεργάζεται με έναν πρώην μαθητή του, τον Τζέσε Λι Πίνκμαν που κλέβει υλικά και φτιάχνει μεταμφεταμίνη και στην συνέχεια την πουλά.

Η πρώτη του επαφή με τον υπόκοσμο και τους εμπόρους ναρκωτικών θα είναι επεισοδιακή αφού θα του χρειαστούν οι γνώσεις του ως χημικός.

Ωστόσο, ο συνεργάτης του θα πιαστεί όμηρος και στην προσπάθειά του να τον ελευθερώσει, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τον θάνατο των εμπόρων ναρκωτικών…