Για τον έρωτα του με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, το γάμο και την θρησκεία μίλησε γνωστός ηθοποιός και ήταν άκρως αποκαλυπτικός.

Πιστεύει πολύ στο Θεό, είναι ενάρετος χριστιανός και μάλιστα από μικρή ηλικία.

Τελικά όμως η αγάπη του για το θέατρο φαίνεται πως υπερίσχυσε. Ο λόγος για τον ηθοποιό Φάνη Μουρατίδη που αποκάλυψε ότι μικρός ήταν παπαδάκι και μίλησε για την απόφασή του να γίνει ηθοποιός.

«Ήταν τυχαίο. Δεν ήξερα τι ήθελα να γίνω. Ήθελα να γίνω διάφορα πράγματα. Από ναυτικός, μηχανικός αυτοκινήτων μέχρι και παπάς. Η αγάπη μου γι΄αυτή την «δουλειά» γεννήθηκε λόγω της αγάπης μου απέναντι στο τελετουργικό, την λειτουργία στην εκκλησία, το δρώμενο. Ήμουν παπαδάκι» τόνισε στο Down Town ο Φάνης Μουρατίδης.

Όπως αποκάλυψε ο ηθοποιός όταν ήταν στο δημοτικό πήγε να παίξει κρυφά πινγκ πονγκ. Μπήκε ο παπάς του κατηχητικού, τον ρώτησε τι κάνει εκεί και του είπε αν θέλει να πηγαίνει στο κατηχητικό με τα άλλα παιδιά.

Ο μικρό τότε Φάνης ρώτησε την μαμά του και μετά την θετική απάντηση ξεκίνησε να πηγαίνει.

«Μου άρεσε γιατί είχα έναν καλό πνευματικό. Ίσως η αγάπη μου για τον χώρο να ξεκίνησε από αυτό τον άνθρωπο. Είμαι θρησκευόμενος όχι θρησκόληπτος. Πιστεύω βαθιά. Συνυπάρχω βέβαια με έναν άνθρωπο που δεν πιστεύει: την γυναίκα μου. Είναι άθεη. Δεν παντρευτήκαμε στην εκκλησία. Κάναμε πολιτικό γάμο. Τα παιδιά όμως βαφτίστηκαν στην εκκλησία, κανονικά- το μοιράσαμε. Εγώ πάω στην εκκλησία, η Άννα – Μαρία όχι», κατέληξε.