Σαν σήμερα, στις 20 Οκτωβρίου του 1968, όλος ο κόσμος έστρεφε το βλέμμα του στο νησάκι του Σκορπιού στο Ιόνιο, νότια της Λευκάδας, όπου η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ Ζακλίν Μπουβιέ-Κένεντι, παντρευόταν τον έλληνα κροίσο Αριστοτέλη Ωνάση. Το γεγονός χαρακτηρίστηκε ως ο «γάμος του αιώνα».

Εκείνη ήταν 39 ετών και εκείνος 62.

Ο Ωνάσης είχε γνωρίσει τη Τζάκι για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1957.

Το 1963, όταν η Τζάκι έχασε πρόωρα τον γιό της Πάτρικ, ο Ωνάσης προσφέρθηκε να της παραχωρήσει τη «Χριστίνα», την πολυτελή θαλαμηγό του, για μια κρουαζιέρα στο Ιόνιο και την Κωνσταντινούπολη και ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε επίσημα ότι η πρώτη κυρία θα περνούσε 15 μέρες στην Ελλάδα κάνοντας διακοπές και αναρρώνοντας. Τα υπόλοιπα ήταν απλώς θέμα χρόνου.

Στις 17 Αυγούστου του 1968 ο Ωνάσης αποφάσισε να διαλύσει το δεσμό του με τη Μαρία Κάλλας και να ζητήσει σε γάμο τη χήρα του Κένεντι.

Πριν συμπληρώσει ένα μήνα παντρεμένος, ο Ωνάσης πέταξε στο Παρίσι και δείπνησε μαζί με τη Μαρία Κάλλας. Με τον καιρό να περνάει, οι δρόμοι των δυο νιόπαντρων άρχισαν σιγά να χωρίζουν.

Η Τζάκι προτιμούσε να χάνεται στην Ευρώπη βρίσκοντας παρηγοριά στα ψώνια και ο Αριστοτέλης προτιμούσε να ασχολείται με τις μπίζνες του. Ο θάνατος του Αλέξανδρου το 1973 και η επίπτωσή του πάνω στον Ωνάση, μεγάλωσε ακόμα περισσότερο το χάσμα ανάμεσά τους.

Η Τζάκι βρισκόταν στη Νέα Υόρκη όταν ο Έλληνας μεγιστάνας άφησε την τελευταία του πνοή στο Αμερικανικό νοσοκομείο του Παρισιού στις 15 Μαρτίου του 1975.