Σαν σήμερα, στις 20 Οκτωβρίου του 1968, όλος ο κόσμος έστρεφε το βλέμμα του στο νησάκι του Σκορπιού στο Ιόνιο, νότια της Λευκάδας, όπου η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ Ζακλίν Μπουβιέ-Κένεντι, παντρευόταν τον έλληνα κροίσο Αριστοτέλη Ωνάση. Το γεγονός χαρακτηρίστηκε ως ο «γάμος του αιώνα».

Εκείνη ήταν 39 ετών και εκείνος 62.

Ο Ωνάσης είχε γνωρίσει τη Τζάκι για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1957.

Το 1963, όταν η Τζάκι έχασε πρόωρα τον γιό της Πάτρικ, ο Ωνάσης προσφέρθηκε να της παραχωρήσει τη «Χριστίνα», την πολυτελή θαλαμηγό του, για μια κρουαζιέρα στο Ιόνιο και την Κωνσταντινούπολη και ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε επίσημα ότι η πρώτη κυρία θα περνούσε 15 μέρες στην Ελλάδα κάνοντας διακοπές και αναρρώνοντας. Τα υπόλοιπα ήταν απλώς θέμα χρόνου.

Στις 17 Αυγούστου του 1968 ο Ωνάσης αποφάσισε να διαλύσει το δεσμό του με τη Μαρία Κάλλας και να ζητήσει σε γάμο τη χήρα του Κένεντι.

Πριν συμπληρώσει ένα μήνα παντρεμένος, ο Ωνάσης πέταξε στο Παρίσι και δείπνησε μαζί με τη Μαρία Κάλλας. Με τον καιρό να περνάει, οι δρόμοι των δυο νιόπαντρων άρχισαν σιγά να χωρίζουν.

Η Τζάκι προτιμούσε να χάνεται στην Ευρώπη βρίσκοντας παρηγοριά στα ψώνια και ο Αριστοτέλης προτιμούσε να ασχολείται με τις μπίζνες του. Ο θάνατος του Αλέξανδρου το 1973 και η επίπτωσή του πάνω στον Ωνάση, μεγάλωσε ακόμα περισσότερο το χάσμα ανάμεσά τους.

Η Τζάκι βρισκόταν στη Νέα Υόρκη όταν ο Έλληνας μεγιστάνας άφησε την τελευταία του πνοή στο Αμερικανικό νοσοκομείο του Παρισιού στις 15 Μαρτίου του 1975.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.