Ο Tom Hanks γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου του 1956, στο Concord της California. Είναι άμεσος απόγονος της Nancy Hanks, μητέρας του Αβραάμ Λίνκολν. Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν μικρός και έτσι ο Tom μαζί με τις μεγαλύτερες αδερφές του έμειναν με τον πατέρα τους Amos, ο οποίος ήταν σεφ. Η δουλειά του πατέρα, τους ανάγκασε να ακολουθήσουν μια «νομαδική» ζωή, όπου τα παιδία πήγαιναν από πόλη σε πόλη και από σχολείο σε σχολείο και έτσι ποτέ δεν μπόρεσαν να κάνουν φιλίες. Αυτή η κατάσταση έκανε τον Tom Hanks πολύ ντροπαλό. Τελικά το 1966 η οικογένεια εγκαταστάθηκε στο Oakland, αφού εκεί ο πατέρας τους ξαναπαντρεύτηκε. Εκεί o Tom παρακολούθησε Γυμνάσιο και Λύκειο και ασχολήθηκε πολύ έντονα με τον αθλητισμό και κυρίως με το ποδόσφαιρο.

Από τα σχολικά του χρόνια ξεκίνησε να ενδιαφέρεται για την ηθοποιία. Ενθουσιασμένος από μια σχολική παραγωγή του Δράκουλα πήρε μέρος στο Thespian Club. Αρχικά ήταν διευθυντής σκηνής στο My Fair Lady, ενώ μετά κέρδισε ρόλους στο Night of the Iguana, Twelfth Night και South Pacific, η τελευταία από τις οποίες τον έκανε να κερδίσει, ως καλύτερος ηθοποιός, το βραβείο Skyline’s Best Actor το 1974. Το καλοκαίρι του 1977 κάνει την πρώτη του επαγγελματική δουλειά κερδίζοντας 210 δολάρια την εβδομάδα. Παντρεμένος πια το 1979 ζει στη Νέα Υόρκη και παίρνει μέρος στο Όνειρο Θερινής Νυκτός. Τότε οι κριτικοί θα τον χαρακτηρίσουν σαν ένα από τους καλύτερους ερμηνευτές του ρόλου, επειδή ήταν σοβαρός και αστείος την ίδια στιγμή.

πηγή:cinemanews.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.