Πόσες φορές έχετε επιστρέψει στο σπίτι, μετά από μία κουραστική ημέρα στη δουλειά, τις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών, από τα ψώνια στα μαγαζιά, από μια νυχτερινή έξοδο και το πρώτο πράγμα που συνήθως κάνετε είναι να βγάλετε τα παπούτσια σας γιατί νιώθετε τα πόδια σας βαριά και κουρασμένα;

Το πρόβλημα επιβαρύνουν τα ψηλά τακούνια, η ορθοστασία, τα λίγα επιπλέον κιλά, αλλά και ορισμένα φάρμακα, όπως λ.χ. η κορτιζόνη ή το πολύ αλάτι στο φαγητό.

Αν τα παραπάνω σας είναι οικεία, και χαρακτηρίζουν την καθημερινότητα σας, τότε το βασικό που πρέπει να κάνετε είναι να αποφασίσετε να  φορέσετε καλσόν διαβαθμισμένης συμπίεσης όπως τα Scholl light legs.

Τα καλσόν διαβαθμισμένης συμπίεσης γενικά και ειδικά τα Scholl light legs είναι η ιδανικότερη λύση στο πρόβλημα καθώς αγκαλιάζουν σφιχτά τις γάμπες διευκολύνοντας τη συνεχή κυκλοφορία του αίματος, ανακουφίζοντας έτσι από το αίσθημα βάρους και κόπωσης.

Πιο συγκεκριμένα, τα 4 κύρια οφέλη των καλσόν διαβαθμισμένης συμπίεσης είναι:

Καλύτερη κυκλοφορία αίματος

Παρόλο που μπορεί να νομίζετε ότι αυτό είναι το πιο προφανές όφελος, είναι σημαντικό να θυμάστε πόσο σημαντική είναι η κυκλοφορία του αίματος  για τη υγεία σας στο σύνολο.

Εάν το αίμα σας δεν μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα, ζωτικοί μύες και όργανα μπορεί να μην είναι σε θέση να πάρουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να λειτουργήσουν.

Χρησιμοποιώντας καθημερινά καλσόν ελαφριάς συμπίεσης, όπως τα καλσόν Scholl Light Legs™, θα βοηθήσετε  την ομαλή  κυκλοφορία του αίματος στα κάτω άκρα, εξασφαλίζοντας ότι θα αισθάνεστε άνετα και κομψά ανεξάρτητα σε κάθε περίσταση.

Προλαμβάνουν τα βαριά κουρασμένα πόδια

Τα καλσόν συμπίεσης γενικά και ειδικά τα Scholl light legs έχουν σχεδιαστεί για να ασκούν πίεση στις φλέβες και τους μυς των κάτω άκρων ενώ η πίεση σταδιακά μειώνεται καθώς ανεβαίνει το πόδι.

Η τεχνολογία Fiber Firm™ παρέχει σταδιακή συμπίεση από τον αστράγαλο σε όλο το μήκος του ποδιού (10 mmHg στον αστράγαλο, 5 mmHg στη γάμπα και 3,5 mmHg στον μηρό).

Αυτή η σταθερή πίεση υποστηρίζει την κίνηση του μυ της γάμπας και των φλεβών και των βαλβίδων, γεγονός που βοηθά τη ροή του αίματος και την κυκλοφορία στα υπόλοιπα μέρη του σώματος, μειώνοντας έτσι το πρήξιμο και τον πόνο στα κάτω άκρα.

Άνετη εφαρμογή

Αν περνάτε πολύ από την ημέρα όρθια ή καθιστή τα καλσόν διαβαθμισμένης συμπίεσης σας είναι απαραίτητα. Η τεχνολογία Fiber Firm™ σε συνδυασμό με την άνεση που παρέχει η 3D πλέξη, τα καθιστά εξαιρετικά μαλακά και εύκολα να φορεθούν όλη την ημέρα και τη νύχτα.

Ανθεκτικότητα

Σε αντίθεση με τα κλασικά καλσόν που συνήθως καταστρέφονται πολύ γρήγορα, τα καλσόν διαβαθμισμένης συμπίεσης αντέχουν στο χρόνο και τη χρήση

Εάν παρόλα αυτά, τα συμπτώματα επιμένουν, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή το φαρμακοποιό σας.

Θεοφάνης Παπάς

Αγγειοχειρουργός, Επιμελητής Α’

Αγγειοχειρουργική Κλινική Γ.Ν.Α « Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» Ε.Ε.Σ.