Η μουσική «θωρακίζει» την ακοή μας

Σύμφωνα με καναδική έρευνα


ΥΓΕΙΑ
13:21
29/11/2011
Η μουσική «θωρακίζει» την ακοή μας
2
loading

Όσοι παίζουν ένα μουσικό όργανο κατά τη διάρκεια της ζωής τους φαίνεται ότι θωρακίζουν την ακοή τους σε μεγαλύτερη ηλικία, σύμφωνα με καναδική έρευνα από το «Rotman Research Institute» στο Τορόντο και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Psychology and Aging».

Η έρευνα βασίστηκε σε τεστ ακοής που διεξήχθησαν σε 74 ενήλικους μουσικούς και 89 μη μουσικούς ηλικίας 18-91 ετών. Σύμφωνα με την καναδική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι μουσικοί ήταν πολύ καλύτεροι στο να ακούν τα λόγια κάποιου σε ένα χώρο με πολύ θόρυβο. Μάλιστα,  διατηρούσαν αυτό το πλεονέκτημα καθώς μεγάλωναν συγκριτικά με τους μη μουσικούς.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι η ακοή ενός 70χρονου μουσικού ήταν εξίσου καλή με εκείνη ενός 50χρονου που δεν παίζει κάποιο μουσικό όργανο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Alex

    Οι μουσικοί αποκτούν προβλήματα στην ακοή τους πολύ πιο γρηγόρα εκτός και αν προστατευθούν. Ο λόγος είναι η παρατεταμένη έκθεση σε πολλά ντεσιμπέλ. Αυτό που μαθαίνει όμως ένας μουσικός, που ίσως παραπλάνησε την έρευνα λίγο, είναι να απομονώνει τους ήχους και να ακούει αυτούς που θέλει και δίνει σημασία.

    1. avatar fastheo

      Η έρευνα αναφέρεται σε αυτούς που παίζουν κάποιο όργανο, αυτούς θεωρεί μουσικούς, όχι απαραίτητα όσους δουλεύουν στα μπουζούκια (ή σε κέντρα διασκέδασης οποιουδήποτε τύπου ζωντανής μουσικής έστω).

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει